Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

KSH: 22,3 százalékkal nõtt az építõipar teljesítménye 2018-ban

Bokor Gábor

2019.02.13. 10:47

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán kiadott jelentése szerint tavaly az építõipari termelés 22,3 százalékkal nõtt az elõzõ évhez képest, míg a múlt év decemberében az építõipari termelés volumene 17,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a novemberi 27,5 százalékos növekedés után.

Tavaly egész évben az épületek építése 16,0 százalékkal, az egyéb építményeké 31,4 százalékkal emelkedett. Decemberben ugyancsak mindkét építményfőcsoport termelésének volumene bővült: az épületeké 14,8 százalékkal, az egyéb építményeké 21,9 százalékkal. Az épületeknél az ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is az út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést – közölte a KSH.

Tavaly decemberben az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 21,2 százalékkal, az egyéb építmények építésében 18,6 százalékkal, a speciális szaképítésben 14,5 százalékkal nőtt.

A tavalyi negyedik negyedévben az építőipar termelői árai 10,7 százalékkal magasabbak voltak a 2017 azonos időszakinál. Az építőipar ágazatai közül az épületek építésében 13,2 százalékkal, az egyéb építmények építése vonatkozásában 8,0 százalékkal, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 10,7 százalékkal nőttek az árak a 2017. utolsó negyedévihez mérten. Az építőipar tavalyi negyedik negyedévi árai az előző negyedévinél 2,3 százalékkal magasabbak voltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére