Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közös nyilatkozatot adott ki a francia Szenátus elnöke és a magyar köztársasági elnök

888.hu/MTI

2022.11.12. 10:40

Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy Magyarország és Franciaország a következő időszakban is a pragmatizmus talaján állva mélyíti tovább a két ország viszonyát.

 

Közös nyilatkozatot adott ki Gérard Larcher, a francia Szenátus elnöke és Novák Katalin magyar köztársasági elnök pénteki találkozójukat követően.

– közölte a Sándor-palota az MTI-vel.

Mint emlékeztetnek, a francia Szenátus elnöke, Gérard Larcher november 11-én, pénteken fogadta Novák Katalint, Magyarország köztársasági elnökét. A találkozó alkalmat adott az Európai Unió, Franciaország és Magyarország közötti kapcsolatok aktualitásainak, valamint többek között az Ukrajna elleni orosz agresszió és a háború következményeinek áttekintésére – olvasható az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatban.

Novák Katalin köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy Magyarország és Franciaország a következő időszakban is a pragmatizmus talaján állva mélyíti tovább a két ország viszonyát, ezen konvergenciák mentén erősítve az európai összetartozást.

Larcher elnök kiemelte Magyarország egyedülálló és szolidáris küldetését az Európai Unión belül, és emlékeztetett a Magyarország és Franciaország közötti kapcsolatrendszer jelentőségére. A francia fél felvetette továbbá a Szenátus és a magyar parlament közötti parlamenti megbeszélések intenzívebbé tételét valamennyi, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztését szolgáló témakörben – áll a nyilatkozatban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére