Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közép-Európa hatalmi tényezõvé válik - írja a Die Welt Orbán október 23-ai beszéde kapcsán

Vincze Viktor Attila

2017.10.25. 15:28

A német lap szerdai számában Orbán akar a leghangosabb jobboldali lenni címmel közölt írást. A cikk szerzõje szerint: Az "EU-ban újraosztják a lapokat, Közép-Európa hatalmi tényezõvé válik", Andrej Babis csehországi és Sebastian Kurz ausztriai gyõzelme után "a közép-európaiak kicsattannak az önbizalomtól".

A német lap a magyar miniszterelnök október 23-ai, ünnepi beszédét ismertetve azt írja, hogy a visegrádi négyek és "Kurz új Ausztriája", de a szomszédos országok is, köztük Horvátország, a balti államok vagy Románia is egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés bevándorlást akar.

Boris Kálnoky, a cikk írója szerint Közép-Európa országai kiemelt helyet követelnek maguknak az asztalnál az EU jövőjéről folytatott vitákban.

Egyelőre csak az a kérdés, hogy ki lesz a térség vezetője – írta a Die Welt szerzője, hozzátéve, hogy a sajtóban sok a találgatás Bécs vezető szerepéről, amelyről viszont a visegrádiak hallani sem akarnak.

Orbán és Kurz gyakran beszél egymással telefonon, és úgy tudni, nagyon jól kijönnek – írta a Fidesz iránti túlzott szimpátiával finoman szólva sem vádolható Boris Kálnoky.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére