Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér: mi döntjük el, kivel szeretnénk együtt élni

Sümeghi Lóránt

2016.06.18. 13:28

Az Országgyûlés elnöke szombaton Nagykanizsán hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volna, hogy a betelepítési kvóta elleni õszi népszavazáson egyértelmû eredménnyel üzenjünk Brüsszelnek, hogy csak a magyarokra tartozik, kivel szeretnének egy országban élni.

Az Országgyűlés elnöke szombaton Nagykanizsán hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volna, hogy a betelepítési kvóta elleni őszi népszavazáson egyértelmű eredménnyel üzenjünk Brüsszelnek, hogy csak a magyarokra tartozik, kivel szeretnének egy országban élni.

Kövér László a Fidesz és a Kisgazda Polgári Egyesület zártkörű fóruma előtt beszélt újságíróknak arról, hogy ha nem lesz ott mindenki ősszel az urnáknál, mert azt gondolja, hogy ez nélküle is működni fog,

akkor bizony lehet, hogy nem leszünk sikeresek."

Nagyon fontos lenne, hogy világos, egyértelmű, határozott népszavazási eredménnyel üzenjünk Brüsszelnek, hogy csak a magyarokra tartozik az, hogy kivel szeretnének egy országban élni.

Ugyanis Kövér szerint a saját kultúránk, civilizációnk nem eladó, senki más hobbijáért vagy mentőötletéért nem vagyunk hajlandók feláldozni azt, amiért több száz éven keresztül küzdöttünk.

Úgy vélekedett, hogy ha az Európai Unió demokratikus intézménynek tekinti magát, akkor tiszteletben kell tartania a népszavazás eredményét. Hozzáfűzte, hogy az uniós politika folyamatosan változik, mert a magyar kormány először egyedül, azután a visegrádi négyek együttműködési rendszerében következetesen hangoztatta, hogy elsősorban a schengeni határokat kell megvédeni.

Továbbá kívül kell a menekültválságot kezelni, nem Európa területén belül, szét kell választani a gazdasági menekülteket a valódi üldözöttektől. Meg kell próbálni támogatni az országokat, amelyek tranzitországként Európa határainál felfogják a menekülthullámot, amelyek olyan térségekből indulnak,

amelyek destabilizálásában némely nyugati állam aktívan kivette a részét." 

A Parlament elnöke szerint az Európai Unió közvéleménye miatt az európai kormányok álláspontja is jelentősen módosult - talán legszembeötlőbben Ausztriáé -, és ennek maga után kell vonnia az EU intézményei álláspontjának megváltozását is.

Csak azokat, akiket mi is szívesen látnánk

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerint a népszavazáson a magyarság érdekét képviselve

le kell tenni a voksunkat, hogy ide kényszerbetelepítés ne történhessen, csak azokat az embereket kelljen nekünk befogadni, akiket egyébként is szívesen látnánk.

Hozzátettem, Brüsszeli bürokraták diktátuma révén semmiképpen se erőszakolhassanak ránk olyan embereket, akiket a magyar közösség nem szívesen fogad be. 

Vidékfejlesztés

Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő (Fidesz), a KPE országos elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt években bekövetkezett események az agráriummal és a vidékfejlesztéssel kapcsolatos, 2012-ben elhatározott politikájuk átgondolását indokolja:

kezdettől fogva nem támogattam az állami földek értékesítését, csak a három hektár alatti földekét, e felett azonban csak indokolt gazdasági érdekek esetén."

A sokat emlegetett földéhség, azoknál jelentkezett igazán, ahol a tőke is jelen van, vagyis a kis- és középbirtokosok csak jelentős eladósodás mellett vagy egyáltalán nem tudtak földet vásárolni.

Továbbá megfoghatatlan fogalomként jellemezte a családi gazdaságot, mert míg korábban meg volt határozva az egy család által birtokolható földterület maximuma, addig mára ez megszűnt. Kiemelte ugyanakkor, hogy a kisgazdák álláspontja az állami földek eladásával kapcsolatban nem azonos az ellenzékével, amelyik sanda elképzelést, földosztogatást lát.  

A kormány szándéka az értékesítéssel a felkészülés volt arra, ha a földforgalmi törvény az Európai Uniónál részben vagy egészben elbukik. Ebben az esetben ugyanis hosszú távon az állami földek értékesítése csak az EU szigorú szabályai szerint lenne lehetséges, ami lehetővé tenné a külföldiek földvásárlását:

ezért csak csendben tiltakoztam, mert meggyőződésem, hogy közös érdekünk, hogy jól működő agrárium legyen Magyarországon."

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump ismét szigorított a bevándorlási szabályokon

Trump ismét szigorított a bevándorlási szabályokon

Az amerikai kormány engedélyezni fogja az illegálisan az Egyesült Államokba érkezett migráns gyermekek korlátlan ideig tartó fogva tartását – jelentette be még szerdán a belbiztonsági minisztérium Washingtonban.

Újabb jobbikos alapszervezet oszlatja fel magát

Kilép a Jobbikból a párt hajdúszoboszlói alapszervezete, így megszűnik a Jobbik helyi képviselete is az észak-alföldi városban.

Péntekig befejeződik az önkormányzati választás értesítőinek postázása

Péntekig befejeződik az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásról szóló értesítők postázása.

A légszennyezettség is kapcsolatba hozható a mentális betegségek kialakulásával

A légszennyezettség is kapcsolatba hozható a mentális betegségek kialakulásával

A légszennyezettség nemcsak légúti betegségeket okoz és csökkenti a várható élettartamot, de egy új tanulmány szerint mentális betegségek, köztük a depresszió és skizofrénia kialakulásával is kapcsolatba hozható. A tanulmány bírálói szerint azonban a megállapítások igazolására további kutatásokra van szükség.

Megdöbbentő számok: a német lakosság negyede migrációs háttérrel rendelkezik

Meghaladta a 25 százalékot az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya Németországban tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdai adatai szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére