Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László részvétét fejezte ki az indonéziai cunami pusztítása miatt

Bertha László

2018.12.24. 15:29

A házelnök részvétét fejezte ki az indonéziai cunami pusztítása miatt az indonéz népnek a két házelnöknek megküldött táviratában hétfõn.

A két táviratban, amelynek szövegét az Országgyűlés Hivatala juttatta el az MTI-hez, Kövér László arra reagált, hogy szombat este cunami keletkezett a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, az indonéziai Banten és Lampung tartományokat érintve. Hétfői adatok szerint kétszáznyolcvanegyre emelkedett a szökőár halálos áldozatainak száma, több mint ezren megsérültek és legalább ötvenhét embert tartanak nyilván eltűntként.

A magyar Országgyűlés elnöke Bambang Soesatyónak, az indonéz törvényhozás képviselőháza elnökének és Oesman Sapta Odangnak, az indonéz törvényhozás Regionális Képviselők Tanácsa elnökének küldött gyásztáviratot.

Kövér László úgy fogalmazott, hogy mély megdöbbenéssel értesült a szökőárról, amely több száz ember halálát okozta. A magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében is részvétét fejezte ki a házelnököknek és az indonéz népnek. Mint írta, biztos abban, hogy a hatóságok és az önkéntesek erőfeszítései jelentős segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak és mérséklik a természeti csapás következményeit.

Arra kérte az elnököket, hogy továbbítsák együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak és a katasztrófa sérültjeinek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére