Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács Zoltán: „Az első lépés az európai határok megvédése”

Nagy Gábor

2019.09.23. 15:28

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Bécsben arról beszélt, hogy meg kell védeni a schengeni határokat, a jogtalanul itt tartózkodó illegális bevándorlókat pedig haza kell küldeni.

Az első lépés az európai határok megvédése, és azok hazaküldése, akik jog nélkül tartózkodnak Európában

– jelentette ki Bécsben Kovács Zoltán. Később, a távirati irodának kifejtette: amikor az Európai Bizottságban, az európai intézményekben az európai életforma megvédéséről beszélnek, akkor

minden országnak el kell gondolkodnia arról, hogy a saját maga lehetőségei között hogyan tesz meg mindent azért, hogy az európai életformát meg lehessen védeni.

A magyar álláspont egy fikarcnyit sem változott az elmúlt években – fogalmazott az államtitkár. Mint mondta:

karakteresen és egyértelműen elutasítjuk, hogy az önkéntes vagy a kötelező kvótarendszer megjelenjen Európában, hiszen ez gyakorlatilag újabb felhívás lenne arra, hogy újabb és újabb migránsok érkezzenek.

Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy Ausztriában nem igazán van középpontban a migráció kérdése. Az elmúlt hetek fejleményeiből azonban látható, hogy a három vagy négy év óta felmerülő, migrációval kapcsolatos kérdések újra, ugyanabban a formában jelennek meg, és ezek előbb-utóbb az osztrák belpolitikában és Ausztriában is problémákat fognak felvetni. A szeptember 29-i osztrák parlamenti választásokkal kapcsolatban ugyanakkor leszögezte:

Nekünk azzal kell majd dolgoznunk, akit az osztrákok választanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére