Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács László is beszólt az '56-ot gyalázó párttársának

888.hu

2016.10.29. 20:28

Az MSZP korábbi elnöke, volt külügyminiszter szerint ellentétes az MSZP politikájával az, amit Havas Szófia, Horn Gyula unokahúga nyilatkozott 1956-tal kapcsolatban az orosz állami televíziónak.

A volt uniós biztos erről a Hír TV-ben beszélt. Kérdésre válaszolva elmondta: ha ő lenne az MSZP elnöke, ő is hasonlóan járna el, mint a mostani pártvezetés, vagyis párttagságát felfüggesztené és etikai vizsgálatot indítana vele szemben. Emlékezetes, hogy a rendszerváltás előtt Kovács László az MSZMP KB külügyi bizottságában Horn Gyula helyettese volt, majd a Horn-kormány alatt külügyminiszteri posztot töltött be - emlékeztet a Magyar Idők

Korábban már megírtuk, hogy Havas Szófia a politikus az orosz állami televízióban azt nyilatkozta, hogy az '56-os a forradalmárok házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat, illetve a forradalom nem törhetett volna ki a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül, akik a fasiszta-ellenforradalmi puccsot voltak hivatottak előmozdítani.

Az MSZP szerint Havas Szófia véleményét alapvetően befolyásolja az a családi trauma, személyes tragédia, melynek során 1956-ban az édesapját elveszítette. Havas Szófia mondatai a forradalommal kapcsolatban ellentétesek az MSZP álláspontjával  - írták korábbi közleményükben. 

Mi olyan olvasói levelet is kaptunk mely szerint a félszemére vak Havas Gézát egy száguldó szovjet teherautó ütötte el december 12-én. Ezt később Horn Gyula tupírozta gyilkossággá, de a kortársak egybehangzóan tanúsítják a gázolás tényét. 
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére