Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács: "Jó hír, hogy Magyarországot a világ 10 legbiztonságosabb országa között említik"

Bokor Gábor

2017.08.25. 16:28

Kovács Zoltán kormányszóvivõ a kormányülés szünetében újságíróknak elmondta, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében változtatni kell a jogszabályi környezeten, ezért a kormány pénteki ülésén az ezzel kapcsolatos munka felgyorsítására kérte fel Pintér Sándor belügyminisztert.

Jó hír, hogy Magyarországot a világ 10 legbiztonságosabb országa között említik, de nem dőlhetünk hátra, hiszen az európai biztonsági helyzet soha nem volt olyan rossz mint ebben az évben, illetve a nyár végére"

– fogalmazott a kormányszóvivő, aki szerint látható, hogy a biztonsági helyzet javítása nemcsak Magyarország, hanem az összes uniós tagállam legfontosabb feladata.

A politikus beszámolt arról is, hogy a belügyminiszter javaslatot tett a kabinetnek a szeptember elején lejáró tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbítására; erről a jövő héten hoznak döntést.

Kovács Zoltán elmondta, hogy a nyári szünet utáni első kormányülésen a hazai és az európai biztonság volt a téma, a külgazdasági és külügyminisztert, valamint a belügyminisztert hallgatták meg a helyzetről.

A kormányszóvivő szerint a már érvényben lévő jogszabályokat és valamennyi európai példát áttekintenek, a feladat egyebek mellett a határvédelemre és a titkosszolgálati tevékenységre is kiterjed.

Gajus Scheltema távozó holland nagykövet nagy vitát kiváltott interjújával kapcsolatban Kovács Zoltán kijelentette, hogy a kormány - egyetértve Szijjártó Péter nyilatkozataival - teljes mértékben elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartja, hogy bármely Magyarországra delegált diplomata párhuzamot vonjon a terroristák és a kormány tevékenysége között. 

A kormány elvárja Hollandiától, hogy ezzel kapcsolatban lépéseket tegyen. Az elmúlt időszakban sok példa volt arra, hogy külföldi diplomaták gyakorlatilag beavatkoznak a magyar belpolitikába, illetve olyan kijelentéseket tesznek, amire sem joguk, sem pedig a jó ízlés alapján lehetőségük sem lenne"

– mondta a politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére