Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács: a migrációt megállítani kell, nem menedzselni

Horváth Tamás

2019.06.24. 16:26

Az államtitkár erről Londonban beszélt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, aki a két-három havonta esedékes, a brit közélet és a sajtó képviselőinek tájékoztatását szolgáló látogatásra érkezett a brit fővárosba, az MTI-nek elmondta:

Magyarország szilárdan képviselt álláspontjának része emellett a tagállami szuverenitás tiszteletben tartása és a kettős mérce alkalmazásának megszüntetése is.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, mindez együtt feltételezi kulturális, elvi értelemben az Európai Uniót megalapozó keresztény kultúrkör elvi, filozófiai és gyakorlati alapjainak védelmét és tiszteletben tartását.

Az államtitkár szerint ehhez járul még a tagállamok gazdaságpolitikai mozgásterének tiszteletben tartása is, vagyis annak elismerése és elfogadása, hogy minden EU-tagország joga saját gazdaságpolitikai elegyének kialakítása.

A nagy-britanniai miniszterelnök-választási folyamattal kapcsolatban az államtitkár kijelentette, bármilyen döntés születik, azt Magyarország tiszteletben tartja.

Kovács Zoltán | Fotó: MTI Fotóbank

Kovács Zoltán leszögezte, hogy mindig is különösen jellemző volt a brit-magyar kapcsolatokra, például a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) összefüggő és egyéb vitás kérdésekben, hogy Magyarország azt vallja, kizárólag a brit választók joga eldönteni, hogy hazájukban mi történjék.

Hozzátette, mindkét jelölttel olyan kapcsolata van a magyar kormánynak, amely garantálja a kölcsönös tiszteleten és a gyakorlatias hozzáálláson alapuló együttműködés folytatását.

A távozó Theresa May konzervatív párti miniszterelnök tisztségéért Boris Johnson volt és Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter verseng. May június 7-én jelentette be lemondását a Konzervatív Párt vezetői posztjáról, miután a londoni alsóház háromszor is visszautasította a Brexit feltételrendszeréről kötött megállapodást. Távozása miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de utódja július végére várható megválasztásáig mindkét tisztséget ügyvezető jelleggel betölti.

Kovács Zoltán hétfői tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a folyamatosan képviselt hivatalos magyar álláspont szerint a brit kilépéssel kapcsolatos egyetlen fontos és mértékadó szempont az, hogy méltányos Brexitre van szükség, vagyis olyan feltételrendszerre, amely tiszteletben tartja a britek döntését.

Ennek része az is, hogy nincs szükség például kioktatásra

– fogalmazott a bevándorlásellenes politikus, kiemelve, hogy a visszajelzések alapján a brit fél méltányolja ezt a magyar alapállást.

Hozzátette, Magyarország ugyanakkor kitart azon véleménye mellett is, hogy a Brexit kérdésében a 27 bennmaradó tagország által kialakított egységes uniós álláspont mentén lehet csak jó megoldást találni.

Értelmetlen és lehetetlen is lenne egyedi megoldásokban gondolkodni

– hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Az államtitkár szerint Magyarország számára elsődleges fontosságú az is, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok EU-jogok alapján szerzett jogosultságait és státusát a nemzetközi jog által lehetővé tett módon meg kell őrizni. Kovács Zoltán úgy véli, erre a brit kormány részéről Magyarország garanciákat kapott.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hunyadi-szobrot avatott Áder János és Aleksandar Vucic

Hunyadi-szobrot avatott Áder János és Aleksandar Vucic

Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával, Aleksandar Vuciccsal együtt vett részt Hunyadi János szobrának felavatásán.

Leszbikus nő nem lehet rabszolga

Leszbikus nő nem lehet rabszolga

Ne fogadjuk el az őrültséget, mert egy nap arra ébredünk, hogy nem maradt semmink, és sérült, korlátolt, ostoba emberek akarata szerint működik a világunk.

A magyarok elsöprő többsége a védőoltások mellett áll

A lakosság elengedhetetlennek tartja a védőoltásokat az egészség megőrzése érdekében, és fontosnak gondolja, hogy a gyermekek oltásokkal való védelme minél korábban megkezdődjön – derül ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. friss közvélemény-kutatásából.

Legyél Te a 888 leendő munkatársa!

Legyél Te a 888 leendő munkatársa!

Ha igazi patrióta vagy, akit érdekel a belpolitikai iszapbirkózás, emellett pedig beszélsz idegen nyelveken, és így azt is tudod, hogy mi történik a világban, akkor várjuk jelentkezésedet!

Tusványos: Orbán’s yearly assessment of the political landscape

Tusványos: Orbán’s yearly assessment of the political landscape

The tradition of Viktor Orbán assessing the political situation of Hungary and Europe has been nurtured since 2002. Let us look at some of his most important speeches.

Cseh Katka hiteltelen figura

Cseh Katka hiteltelen figura

2014-ben még egy szegény, emigráns orvosként nyilatkozott a Momentum üdvöskéje, de az Instagram-profilja alapján azóta bejárta a fél világot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére