Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács: a migrációt megállítani kell, nem menedzselni

Horváth Tamás

2019.06.24. 16:26

Az államtitkár erről Londonban beszélt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, aki a két-három havonta esedékes, a brit közélet és a sajtó képviselőinek tájékoztatását szolgáló látogatásra érkezett a brit fővárosba, az MTI-nek elmondta:

Magyarország szilárdan képviselt álláspontjának része emellett a tagállami szuverenitás tiszteletben tartása és a kettős mérce alkalmazásának megszüntetése is.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, mindez együtt feltételezi kulturális, elvi értelemben az Európai Uniót megalapozó keresztény kultúrkör elvi, filozófiai és gyakorlati alapjainak védelmét és tiszteletben tartását.

Az államtitkár szerint ehhez járul még a tagállamok gazdaságpolitikai mozgásterének tiszteletben tartása is, vagyis annak elismerése és elfogadása, hogy minden EU-tagország joga saját gazdaságpolitikai elegyének kialakítása.

A nagy-britanniai miniszterelnök-választási folyamattal kapcsolatban az államtitkár kijelentette, bármilyen döntés születik, azt Magyarország tiszteletben tartja.

Kovács Zoltán | Fotó: MTI Fotóbank

Kovács Zoltán leszögezte, hogy mindig is különösen jellemző volt a brit-magyar kapcsolatokra, például a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) összefüggő és egyéb vitás kérdésekben, hogy Magyarország azt vallja, kizárólag a brit választók joga eldönteni, hogy hazájukban mi történjék.

Hozzátette, mindkét jelölttel olyan kapcsolata van a magyar kormánynak, amely garantálja a kölcsönös tiszteleten és a gyakorlatias hozzáálláson alapuló együttműködés folytatását.

A távozó Theresa May konzervatív párti miniszterelnök tisztségéért Boris Johnson volt és Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter verseng. May június 7-én jelentette be lemondását a Konzervatív Párt vezetői posztjáról, miután a londoni alsóház háromszor is visszautasította a Brexit feltételrendszeréről kötött megállapodást. Távozása miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de utódja július végére várható megválasztásáig mindkét tisztséget ügyvezető jelleggel betölti.

Kovács Zoltán hétfői tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a folyamatosan képviselt hivatalos magyar álláspont szerint a brit kilépéssel kapcsolatos egyetlen fontos és mértékadó szempont az, hogy méltányos Brexitre van szükség, vagyis olyan feltételrendszerre, amely tiszteletben tartja a britek döntését.

Ennek része az is, hogy nincs szükség például kioktatásra

– fogalmazott a bevándorlásellenes politikus, kiemelve, hogy a visszajelzések alapján a brit fél méltányolja ezt a magyar alapállást.

Hozzátette, Magyarország ugyanakkor kitart azon véleménye mellett is, hogy a Brexit kérdésében a 27 bennmaradó tagország által kialakított egységes uniós álláspont mentén lehet csak jó megoldást találni.

Értelmetlen és lehetetlen is lenne egyedi megoldásokban gondolkodni

– hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Az államtitkár szerint Magyarország számára elsődleges fontosságú az is, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok EU-jogok alapján szerzett jogosultságait és státusát a nemzetközi jog által lehetővé tett módon meg kell őrizni. Kovács Zoltán úgy véli, erre a brit kormány részéről Magyarország garanciákat kapott.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szép, új világ: egy közösségi médiában tett bejegyzés miatt eltiltottak egy profi labdarúgót

Az csak külön nevetségessé teszi az esetet, hogy a rasszistának vélt bejegyzést sem az „elkövető”, sem az „áldozat” nem tartotta rasszistának.

Vitézy: példaértékű, hogy csak 500 parkoló van a Puskás Arénánál

Vitézy: példaértékű, hogy csak 500 parkoló van a Puskás Arénánál

A közlekedési szakember szerint nagyon helyes, hogy nincs több parkoló, hiszen autóval sokkal nehezebb lenne kijutni a stadion környékéről.

„A parlamentben ocsmány beszédnek, rendbontásnak nincs helye”

Erről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Meglepő fordulat Haszán F. ügyében

Meglepő fordulat Haszán F. ügyében

Tagadta bűnösségét a tömeges kivégzésekkel, terrorcselekménnyel és emberiesség elleni bűntettel vádolt szír férfi a Fővárosi Törvényszéken – szigorú biztonsági intézkedések között – szerdán megkezdődött büntetőperben.

Anyanyelvükön figyelmezteti a román horrorkaravánosokat a magyar rendőrség

Anyanyelvükön figyelmezteti a román horrorkaravánosokat a magyar rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az M1-es autópályán és az 1-es számú főúton kihelyezett plakátokkal figyelmeztet az úgynevezett „horrorkaravánok” által előidézett közlekedési veszélyhelyzetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére