Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen Brüsszel

Bertha László

2016.05.26. 12:38

A cigányok iskolai szegregációja miatt kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság - jelentette be a testület csütörtöki sajtótájékoztatóján.
BRÜSSZEL, 12:38

A cigányok iskolai szegregációja miatt kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság – jelentette be a testület csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A brüsszeli bizottság felszólító levelet küldött Magyarországnak, melyben arra sürgetik a kormányt, hogy hozza összhangba az egyenlő bánásmódra és az oktatásra vonatkozó jogszabályait, valamint oktatáspolitikájának gyakorlati végrehajtását a faji egyenlőségről szóló uniós irányelvvel, amely tiltja a faji vagy etnikai alapú oktatási diszkriminációt.

Az Európai Bizottság több szempontból is aggályosnak tartja a magyar jogszabályokat, illetve az igazgatási gyakorlatot, aminek következtében a bizottság szerint a cigány származású gyerekek aránytalanul magas számban járnak szellemi fogyatékos tanulóknak szánt speciális iskolákba, valamint jelentős hányaduk vesz részt elkülönített oktatásban a többségi iskolákon belül.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére