Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kósa: senki sem hajtotta végre a kvótadöntést

Bertha László

2017.06.14. 13:58

Senki sem hajtotta végre a kvótadöntést, még azok sem, akik egyébként támogatták az Európai Tanácsban ezt a "szerintünk rossz döntést" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetõje.

Kósa Lajost a Kossuth Rádióban azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kedden Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos bejelentette, hogy kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy van egy vitájuk az Európai Unióval, ilyenkor, ha nem tudnak megegyezni, az EU kötelezettségszegési eljárást indít, annak van egy folyamata, amelynek a végén, ha odáig eljut az ügy, az Európai Bíróság kimondja, hogy mit kell tenni. A kötelezettségszegési eljárás „teljesen normális működési forma” az EU-ban; Magyarország nincs is azoknak az országoknak az élmezőnyében, amelyek ellen a legtöbb ilyen eljárást indították – tette hozzá.

Kósa kiemelte, a kvótadöntést nemhogy százezres, de ezres nagyságrendben sem tudták végrehajtani. Ha egy illegális bevándorlót, aki Németországba, Svédországba vagy Hollandiába akart menni, elvisznek „Várnába, Konstancába vagy Rigába”, vissza fog menni a célországok egyikébe, mivel „ezeket az embereket nem lett ott tartani”.

Arról, hogy két érintett szervezet bejelentette, nem tesz eleget a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló, kedden elfogadott törvénynek, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, van 65 ezer civil szervezet, ebből kevesebb mint egy tucatnyi „hőzöng”, melyek

Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére