Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korrupció az FKF-nél: a cég tanácsadója sokmilliós tendert kapott

Sümeghi Lóránt

2016.08.29. 08:35

A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató egyik közeli ismerõse, a közterületfenntartónál korábban informatikai tanácsadóként mûködõ Sikos Zsolt SAS Group nevû cége többszörösen is törvényszegõ módon jutott sokmilliós megbízáshoz.

A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató egyik közeli ismerőse, a közterület-fenntartónál korábban informatikai tanácsadóként működő Sikos Zsolt SAS Group nevű cége többszörösen is törvényszegő módon jutott sokmilliós megbízáshoz.

A Mandiner szerint törvénytelen megbízás keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő. A 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg előre, hogy a megállapított keretösszeg erejéig legalább hány órában kell tanácsot adni. Végül még a közbeszerzés iratainak hivatalos közzétételét is elsumákolták.

A közterület-fenntartó a rendszerváltás óta nem először kerül a korrupciós botrányok középpontjába. 2010-ben például felmerült, hogy az FKF finanszírozta trükkös módon Demszky Gábor családi lakásfelújításait. Közbeszerzési szabályszegések sora miatt hosszas rendőrségi vizsgálat is folyt a cégnél, több ügyben.

Sikos Zsolt még a közbeszerzési pályázat előtt személyesen egyeztethetett a pályázati feltételekről az igazgatóval. Az összeférhetetlenségi szabályokat semmibe véve, még a kiírás előtt megtudta, hogyan, milyen tartalommal pályázzon – még a pályázati kiírás és a végső szerződés tervezetét is előre megkapta, hogy egész biztos ő lehessen a befutó — írja a Mandiner.

Jóváhagyta a saját pályázatát

A tenderkiíráshoz tartozó teljesítési igazolás/jegyzőkönyv szerint dokumentáltan 2016. február 1-én történt meg az „egyeztetés Sikos Zsolttal írásban és telefonon”, sőt mi több a későbbi pályázó jóváhagyta (ez a jegyzőkönyv szóhasználata!) a saját maga, illetve cége számára előnyösen, csalárd módon kiírandó közbeszerzési pályázatot.

Több mint pikáns, hogy a közbeszerzési eljárást csak a későbbi nyertes jóváhagyása után, 2016. február 18-án indította el az FKF. 17 nap alatt akár az ő javaslatait is sikerülhetett belevenni a kiírásba, hogy biztosra menjenek.

A saját önéletrajza szerint korábban az FKF ügyviteli rendszerének tanácsadójaként dolgozó Sikos Zsolt SAS Groupja a mostani korrupciós ügyön túl a főváros tulajdonában álló cégnél valóságos nyerőszériát tudhat magáénak.

A legutóbbi közbeszerzési pályázatnál már a látszatra se nagyon ügyeltek. A szerződés keretösszegét alig valamivel nettó 18 millió alatt állapították meg, hogy még véletlenül se kelljen nyilvános pályázatot kiírni. Továbbá gyanúra ad okot az is, hogy az ily módon előkészített pályázatra végül csak ketten jelentkeztek, miközben a törvény szerint négy cégnek kellett elküldeni a felhívást. 

Mi több, az FKF vezérigazgatója még azzal sem törődött, hogy a nettó 350 ezres napidíjakat tartalmazó, 17 és fél milliós összértékű közbeszerzési pályázat eredményét a törvénynek megfelelően közzétegye a Közbeszerzési Adatbázisban.

(Mandiner)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több volt a rendőr, mint a résztvevő a kijevi LMBTQ-partin + VIDEÓ!

Több volt a rendőr, mint a résztvevő a kijevi LMBTQ-partin + VIDEÓ!

Erős rendőri védelem mellett, félmeztelen LMBTQ-aktivistákkal zajlott zenei rendezvény Kijevben, az elnöki hivatal előtt. A résztvevők „büszkeség-akciója” a másság ukrajnai diszkriminációja elleni demonstráció volt – írja a V4NA vasárnap.

A jobboldali értékektől félti a világot a Deutsche Welle az újabb videójukban

A jobboldali értékektől félti a világot a Deutsche Welle az újabb videójukban

Rendkívül szórakoztató, összeesküvés-elméletre hajazó videót tákoltak össze a német baloldali propagandisták. Összemosták a szélsőjobboldalt a mérsékelt-konzervatív jobboldallal, mellyel egy céljuk volt: mindenki rettegjen a jobboldali értékektől.

Néphülyítés: Karácsony nyíltan támadja saját gyermekeink érdekeit is

Néphülyítés: Karácsony nyíltan támadja saját gyermekeink érdekeit is

Karácsony Gergelyre már tavaly is ferde szemmel néztek a normális budapesti lakosok, akiknek elvben a főpolgármester az érdekeit akarja képviselni, amikor például fölfestette az autósforgalmat nyilvánvalóan akadályozó biciklisávokat.

Joe Biden kérésére nevezték ki a leszbikus rabbit egy bizottság élére

Joe Biden kérésére nevezték ki a leszbikus rabbit egy bizottság élére

Az USA Nemzetközi Vallásszabadság Bizottságába kap majd vezető helyet Sharon Kleinbaum, hogy ott is képviselve legyenek az LMBT+ személyek.

Titokban élt hetekig a tinilány hálószobájában, 15 év börtönre ítélték a pedofil férfit

Titokban élt hetekig a tinilány hálószobájában, 15 év börtönre ítélték a pedofil férfit

A 36 éves Johnathan Rossmoine-t tavaly szeptemberben tartóztatták le, miután a 15 éves lány szülei megtalálták őt a szekrényben elbújva a floridai Spring Hillben – írta meg New York Post.

Meglebegtette a náci kártyát a szélsőbalos Jámbor András

Meglebegtette a náci kártyát a szélsőbalos Jámbor András

Az élménybeszámolójában össze próbálta mosni a nácizmust a kormánypárttal, azonban ez már abból a szempontból is visszás, mivel ilyen alakokat leginkább a szövetséges Jobbik táborában kellene keresnie.

Üdv, ez itt a XXI. század!

Üdv, ez itt a XXI. század!

A gyerekek a jövő, a jövőt pedig nem tékozolhatjuk el.

Kovács Zoltán: Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőé

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, hogy ezt nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is garantálja, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére