Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: négyezer fölött az új fertőzöttek száma

888

2020.12.02. 09:23

Meghalt 165, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4136 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Ezzel 225 209-re nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5142-re emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 65 888, az aktív fertőzötteké 154 179. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 23%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7732 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

Kiemelték: egész Európában exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél annak lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések – írták.
Hozzátették: a kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és a járvány alakulásának függvényében december elején születik döntés az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról.

Este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom van, amely alól például az igazoltan munkába járók mentesülnek.
Az élelmiszerüzletekbe, patikákba, drogériákba hétköznapokon 9–11, hétvégén 8–10 óra között csak 65 éven felüliek léphetnek be, de az idősek más időpontban is vásárolhatnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére