Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: 823-mal nőtt a fertőzöttek száma

888.hu ; MTI

2021.02.16. 10:25

Meghalt 85, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 823 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

 

A kormányzati portálon azt írták: 389 622-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 13 837-re emelkedett, a gyógyultak száma 298 773.
Az aktív fertőzöttek száma 77 012-re csökkent. Kórházban 3979 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 20 224-en vannak, a mintavételek száma 3 394 684-re nőtt.
Azt írták: eddig 341 958 embert oltottak be, közülük 131 593-an már a második dózist is megkapták.

Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek vakcinációja a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok, és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása.
Kiemelték, hogy a védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de az adatok stagnálnak, így óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám tart, a brit vírusmutáció gyorsan terjed, több embert fertőz meg. A kormány ezért március 1-jéig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. A korlátozások feloldására csak fokozatosan és felelős módon van lehetőség, de hamarosan az emberek véleményét is kikérik egy online nemzeti konzultáción – jelezték.

Kitértek arra is: a kormány előterjesztésére az Országgyűlés kedden kezdi tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ennek célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése – írták.
A közlemény szerint a nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötött le a kormány, több tízmilliárd forint értékben, különböző gyártóknál. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés oltóanyag érkezik, és lassan, Magyarország mindent megtesz azért, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez – írták. A nyugati vakcinákon túl 2,5 millió ember számára elegendő kínai Sinopharm-oltóanyag érkezik a következő négy hónapban. Az első, 550 ezer adag vakcinát tartalmazó kínai szállítmány kedden jön meg Magyarországra, Oroszországból pedig egymillió ember oltására elég Szputnyik vakcina várható három hónap alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére