Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: 3221 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

888 / MTI

2020.12.09. 08:55

160-an pedig elhunytak a járvány következtében.

 

3221 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 259 588 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 160, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6280 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 76 270 fő, az aktív fertőzöttek száma 177 038. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7945 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 661-en vannak lélegeztetőgépen – számolt be a koronavirus.gov.hu.

Kiemelték: egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított: a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés január 11-ig fennmarad.
A szentestére vonatkozó szabályokról december 21-én döntenek, december 31-e azonban nem lesz kivétel, a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani – írták.

Hangsúlyozták: a kormány minden lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és elindult a www.vakcinainfo.gov.hu honlap, ahol már lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A nyugdíjasokat Müller Cecília országos tiszti főorvos levélben is tájékoztatja a regisztráció lehetőségéről, ők a levélhez mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével jelezhetik igényüket az oltásra.
A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, beadása az oltási terv szerint történik, elsőbbséget élveznek majd az egészségügyi dolgozók – tették hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére