Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányszóvivő: Magyarország a legbiztonságosabb Európában

888.hu, MTI

2021.07.19. 10:40

Magyarország egyelőre a béke szigete a többi európai országhoz hasonlítva, a legbiztonságosabb európai ország, hiszen Málta után itt a legmagasabb a koronavírus ellen kétszer beoltottak, a teljes védettséggel rendelkezők aránya – mondta a kormányszóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

 

Szentkirályi Alexandra kijelentette: „Bárkit és bármikor be tudunk oltani, onnantól kezdve, hogy kéri az oltást.” Ugyanakkor – mint mondta – „nem dőlhetünk hátra”, mert itt van a minden eddiginél agresszívabb delta variáns, és fel kell készülni arra, ha Magyarországra is megérkezik a negyedik hullám.

A nyáron csak azoknak érdemes külföldre utazniuk, akik már mind a két oltást megkapták – hívta fel a figyelmet.

Közölte: a kormány mindent mindet megtesz annak érdekében, hogy növelje a beoltottak számát. Ennek érdekében három döntés született a múlt héten:

Lehetővé teszik a harmadik oltást augusztus elsejétől, az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás,”

valamint további lépéseket tesz a kormány azért, hogy a 60 év felettiek, valamint a 12–16 év közöttiek körében tovább növeljék az oltottak számát – mondta el a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra kijelentette: minden Magyarországon kapható vakcina hatékony és biztonságos.

Az Európai Bizottság Fit for 55 elnevezésű, többek között az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését célzó javaslatcsomagjával kapcsolatban arról beszélt: a kormány elkötelezett amellett, hogy „egy zöldebb környezetet hagyjunk az utánunk következő generációra, viszont biztosan nem tehetjük úgy, hogy mindenféle adókat vetünk ki, és az embereket sarcoljuk meg”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére