Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányinfó: Március közepén indulhat a nemzeti konzultáció

888.hu

2020.02.13. 13:15

A börtönbiznisz és a gyöngyöspatai ítélet ügyében is indul majd nemzeti konzultáció – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A Magyar Nemzet számolt be először arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kihelyezett Fidesz-frakcióülésen bejelentette: ismét nemzeti konzultációt indít a kormány.

A döntésről a mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adott bővebb tájékoztatást. Elmondása szerint a nemzeti konzultáció témáit a kormány elfogadta, a jövő héten pedig várhatóan nyilvánosak lesznek a kérdések is.

Gulyás emlékeztetett, hogy jó néhány kérdés komoly társadalmi vitát váltott ki az elmúlt hónapokban. A kérdések szerinte a rend helyreállításával kapcsolatosak, mint például a győri gyermekgyilkosság kapcsán egy szigorú büntetőpolitikára felmerülő igény, vagy a börtönbiznisz ügye, de ilyen volt a gyöngyöspatai kártérítések helyzete is, ami a cigányság felzárkóztatásához és a többség-kisebbség viszonyához kapcsolódik.

A miniszter szerint az ügyekben komoly magyar és nemzetközi viták vannak, ezért kell a társadalom támogatása. Hozzátette: a magyar kormány meg kíván felelni az európai követelményeknek, tiszteletben tartja az alapvető emberi jogokat, de az nem fér össze a józan ésszel, hogy évente több milliárd forintot fizessen ki elítélteknek.

Újságírói kérdésre Gulyás közölte, hogy a kormány 9 kérdést kíván feltenni a lakosságnak, és egyelőre nincs pontos dátuma a konzultáció indításának. Szerinte március közepén megkezdődhet az ívek postázása. A kormány április végéig, május elejéig adhat időt a válaszadásra. Hozzátette: ahogy eddig, a mostani konzultáció is kitölthető lesz az interneten.

A miniszter továbbá azt is közölte, hogy a balatonfüredi frakcióülésen a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervről is döntött. Erről Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi évértékelő beszédében fog tájékoztatást adni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére