Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányinfó: a kormány továbbra is elutasítja a kötelező kvótát

Bokor Gábor

2019.10.10. 19:27

A magyar kormány továbbra is elutasít minden kvóta szerinti elosztást az Európai Unióban – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A miniszter úgy értékelt: az elmúlt hetekben újra és újra felmerülő kvóta szerinti szétosztási mechanizmus a távozó bizottság utolsó elkeseredett kísérlete arra, hogy a saját kudarcait részben feledtesse legalább azok előtt, akik egy kvóta szerinti elosztást pozitívnak értékelnek

Magyarország legfeljebb kiszállítási kvótát tud támogatni, abban hajlandó részt vállalni

– mondta Gulyás Gergely, majd azzal folytatta, hogy a kormány döntése alapján további 2 milliárd forintot biztosítanak a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményére. Elmondta: eddig majdnem 16 ezer kérelmet nyújtottak be az autóvásárlási támogatásra, ezért is volt szükség a további 2 milliárd forintos forrás biztosítására. Eddig közel 9 ezer határozat született 2,1 milliárd forint értékben, ugyanakkor a folyósítással el vannak maradva, ezért ezt gyorsítani próbálja a kormány.

Fotó: MTI

Gulyás Gergely elmondta: eddig több mint 40 ezer igénylést nyújtottak be a babaváró támogatásra, és már mintegy 30 ezer megkötött szerződés van. Az összesített szerződéses összeg 285,5 milliárd forint, az átlagosan felvett támogatás 9,6 millió forint – ismertette. Közölte azt is: a jelzáloghitel-csökkentésre 9200, a falusi csokra pedig közel 1500 kérelmet nyújtottak be, utóbbi esetében a befogadott kérelmek átlagos összege 7,8 millió forint. A miniszter hangsúlyozta: a költségvetés stabil, a vártnál jobb gazdasági növekedési adat kellő fedezetet biztosít az év közben meghozott családtámogatási döntésekre.

A miniszter az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette: Tarlós István jelenlegi főpolgármester „magabiztos” győzelmére számít a fővárosban. A zuglói önkormányzat adósságára vonatkozó kérdésre válaszolva úgy vélte: Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt szavai és tettei között feloldhatatlan ellentét van, és ez ismét az alkalmatlanságát bizonyítja.

Karácsony Gergely választási ígéreteit – miszerint visszaveszi a kórházakat, új adónemet vet ki, illetve állami sportberuházásokat vétóz meg – a miniszter úgy kommentálta: Budapestnek adókivetési joga van, de ezen kívül Karácsony Gergely ígéreteinek jelentős része nem megvalósítható, mert nem tartozik a főváros hatáskörébe. Karácsony Gergely vagy nincs ezzel tisztában, vagy tudatosan akarja megtéveszteni a választókat – jegyezte meg.

Azt, hogy az MSZP nem indít belső vizsgálatot a kispesti felvétellel kapcsolatban, Gulyás Gergely úgy kommentálta: ez folytatása annak a folyamatnak, amit a Karácsony-féle hangfelvételnél már megismertek. „Ott, ahol fenyegetik és elássák egymást, ott ilyen kisebb korrupciós ügyek már külön vizsgálatot nem igényelnek” – fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére