Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányinfó: 5,3 milliárdból segítik a zenészeket

Filipp Dávid

2020.07.30. 11:30

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón bejelentette, hogy hamarosan garázskoncert-sorozat indul.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kormány minden ülését azzal kezdi, hogy a járványügyi helyzetet elemzi. Elmondása szerint Magyarország a vírus első hullámát legsikeresebben kezelő országok közé tartozik, azonban Európában növekvő tendenciát mutat a fertőzöttek száma.

Gulyás közölte, a kormány nem kíván változtatni a jelenleg érvényben lévő intézkedéseken, így a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat fenntartják augusztus 15. után is. Arra kért mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, a maszkviselés és a védőtávolság megtartásának fontosságára is felhívta a figyelmet.

A jelenlegi szabályok beváltak

– jelentette ki, hozzátéve, a cél a második hullám megelőzése, illetve, hogy szeptember elsejétől az iskolákba visszatérhessenek a diákok.

Elmondta, hogy a zenészszakma nehéz helyzetbe került a járvány miatt.

Éppen ezért a kormány arról döntött, hogy 5,3 milliárd forint támogatást nyújt, amely segítségével garázskoncert-sorozatot rendeznek, a felvételeket pedig mindenki számára elérhetővé teszik. A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja majd le.

A cigányzenészekre is gondoltak, 800 millió forintból segítik majd őket. A részletek néhány napon belül kiderülnek.

Gulyás Gergely a Magyar Postával kapcsolatban elmondta, hogy csak akkor lehetséges a béremelés, ha ahhoz az Európai Bizottság hozzájárul. Ezért még ma levelet ír a kormány az EB-nek, amelyben azt kérik, hogy járuljanak hozzá a béremeléshez. Ha Brüsszel jóváhagyja, akkor jöhet a béremelés.

Gulyás elmondta, hogy a kormány semmilyen beruházást nem támogat a Hajógyári-szigeten. A kormány továbbra sem kíván olyan beruházást támogatni, amit a helyi önkormányzat, a főváros nem támogat. Jelenleg az árvízvédelmi tervezés zajlik; a Kovács Katalin Sportközpontnak új helyszínt keresnek.

A miniszter közölte azt is, hogy az épülő Fradi-pálya melletti kézilabdacsarnokot a kormány a Ferencváros tulajdonába adja.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a nemzeti konzultációról szólva elmondta, hogy már közel 1,2 millióan töltötték ki.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormány számtalan szabadstrand felújítására adott támogatást, elmondása szerint ez a szám 30, és jelenleg 25 strand felújítása van folyamatban. A Lánchíd kapcsán kérdésre válaszolva elmondta, a beruházó és a BKK döntése a hídfelújítás, nem kívánja kommentálni, a kormány viszont az ígért pénzt odaadja.

A miniszter az indexes belharc kapcsán kiemelte, hogy az egyik baloldali médiatulajdonos 1,5 milliárdot vett ki osztalékként a veszélyhelyzet alatt, a másik pedig eltávolította a főszerkesztőt. A kormány nem kívánja a történteket kommentálni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére