Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Tóth Dalma

2016.04.18. 08:48

Ferenc pápa Leszbosz szigetén tett látogatásáról, az Élet Menetérõl és a Political Capitalt érintõ botrányról ír a hazai sajtó.
Magyar Nemzet

szerint hamarosan minőségi ukrán mezőgazdasági termékek áraszthatják el az EU piacát, ha megszületik a Brüsszel és Ukrajna közötti szabadkereskedelmi egyezmény. A magyar gazdákat ez az eddigieknél is nehezebb helyzetbe fogja hozni, mert így nem csak a nyugati óriáscégekkel kell majd versenyezniük. Írnak a pápáról, aki a hétvégén Leszbosz szigetére látogatott és az ott lakó menekültekbe próbált lelket önteni. A nemzetközi közösséget arra szólította fel, hogy méltóságteljes választ adjon a migránsválságra. Az ENSZ-szel kapcsolatosan a lap megjegyzi, hogy nemsokára új titkárt választanak, aki várhatóan Közép-Európai származású lesz.

 Magyar Hírlap

címlapon Helmut Kohlt, volt német kancellárt idézi, aki szerint nem engedhetünk az EU javaslatainak, amely migránstömegek betelepítésével fenyeget. Helmut Kohl azt nyilatkozta, hogy teljesen egyetért Orbán Viktorral a migránskérdést illetően.Eközben hétvégén Brüsszelben megtartották az elnapolt terrorellenes békefelvonulást. A Magyar Hírlap is hosszabban ír Ferenc pápa Leszbosz szigetén tett látogatásáról.A lap beszámol még arról, hogy az utóbbi években jelentősen nőtt a magyar családok éves megtakarítási összege.

Magyar Idők

azt írja, hogy a szocialista kormányok idején több milliós kifizetésekben részesült Political Capitalhoz az Egymástért Egy-Másért Alapítványon keresztül jutottak el. A kifizetéseket az alapítványon keresztül oldották meg, de a zűrös ügyek miatt, ez később módosult. Vezetőjét, Földesi-Szabó Lászlót már 2012-ben jogerősen hat év börtönre ítélték.A lap ír még az Élet menetéről, amely a keresztény-zsidó összefogás fontossága mellett állt ki. Rogán Antal szerint, még az idén magasabb bért kaphatnak az egészségügyben dolgozók.

Népszabadság

hosszabban ír az Élet Menetéről, ami a holokauszt áldozatainak emlékére hívta fel a figyelmet. A becslések szerint mintegy húszezren vettek rész az  Élet Menetén. A lap foglalkozik még Lázár és Orbán között a vasárnapi boltzár kapcsán kialakult ellentéttel. A Népszabadság megemlékezik arról is, hogy a van a 2011-ben készített új Alaptörvény évfordulója.

Népszava

címlapon a SZÉP-kártyával indít. A lap értesülései szerint az Erzsébet-utalványhoz hasonlóan a Széchenyi-pihenőkártya rendszerét is átalakítja a kormány. A Népszava ír még Orbán Viktor a menekültváltság kezelésére létrejött 10 pontos tervéről. Beszámolnak továbbá az Élet Menetéről és röviden említést tesznek a Political Capitalt érintő botrányról.Ferenc pápa Leszbosz szigetén tett látogatásáról azt írják, hogy ismét emberségéről tett tanúbizonyságot az egyházfő, mert muszlim szíriai menekültekkel tért vissza a Vatikánba. 

Blikk

címlapon hozza, Lagzi Lajcsi elfogásának körülményeit. A zenészt egy szál gatyában és pólóban teperték le a kommandósok. A boltzárral kapcsolatosan a vásárlók rohamának elmaradásáról írnak. A Blikk tudósítója a török-szír határon járt, ahol a reményüket elvesztett menekültekkel beszélgetett. A tudósító szerint rengetegen ragadtak a szíriai oldalon, ahol sokkal rosszabb a helyzet, mint a török területeken. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére