Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Horváth József György

2016.04.04. 08:28

Errõl írnak õk.
A Magyar Nemzet

címlapjának egyik cikke szerint nagyon sok fiatal magyar felnőtt él a szüleivel. A KSH frissen publikált tanulmányából kiderül, hogy a 20-39 éves korosztálynak 31,4 százaléka él a szüleivel. Ez egyben azt is jelenti, hogy 1990 óta fokozatosan növekszik a demográfiai szempontból hátrányos életformát választók száma. Huszonegy év alatt több mint duplájára nőtt azoknak a fiataloknak a száma, akik bár elmúltak 20 évesek, még mindig a szüleikkel élnek. A növekedés igaz lassul, de a "felnőtt gyerekek" száma folyamatosan nő.

A Magyar Hírlap

"Sikeres védekezés" fejléccel ír címlapján a hétvégén a kormányzati informatikai rendszer elleni támadásról. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint sikerült megfékezni a túlterheléses támadást. Bakondi jelezte, hogy a támadás forrásának kinyomozásához a nemzetbiztonsági szolgálatok bevonásával folynak a vizsgálatok.

A Népszabadság

címlapján arról számol be, hogy a lap munkatársai által hivatalos adatbázisokból kigyűjtött információk alapján az Eximbank kihelyezéseinek több mint felét Fidesz-közeli cégek kaphatták. A lap állítása szerint az elmúlt fél évben az Eximban legalább 41 milliárd forintot helyezett ki "baráti" vállalkozásokhoz. Ebből az összegből állítólag 25,5 milliárdot olyan cégek hívhatnak le, melyeknek nincs is érdemi exporttevékenységük.

A Népszava

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér "majdnem visszavonulásáról" ír. Sándor Mária a lapnak nyilatkozva elmondta: "ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni, ha nem, nincs." A fekete ruhás nővér egyik hétvégi blogbejegyzését  az ápolónő végleges visszavonulásának titulálták, de mint később kiderült, Sándor Mária még nem szándékozik visszavonulni a közélettől. Az ápolónő kijelentette: ha az egészségügyisek nem támogatják április 15-én a sztrájkra készülő tanárokat, akkor nem látja értelmét a további küzdelemnek.

A Blikk

címlapon számol be egy szerelmi balhéról, ami miatt két tinilány kerül a rácsok mögé. A lap információi szerint azért ítéltek el letöltendő fogházbüntetésre két tinilányt mert féltékenységből megvertek egy 13 éves lányt és elvették a karkötőjét. A leányzók szülei állítólag rosszul lettek az ítélet hallatán, az egyik anyuka el is ájult. A sértett 13 éves lány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére