Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korábban is milliárdokat kapott az Index és az RTL

Forisek Ádám

2017.07.26. 20:58

Hangosan sivalkodik az ellenzéki sajtó az állami reklámköltésekrõl, érdekes módon azonban ezek a médiumok (Magyar Nemzet, Index, RTL-csoport) a baloldali, majd a késõbbi, 2010-2014 közti idõszakban egy rossz szót sem szóltak az állami hirdetések miatt.

A PestiSrácok.hu összeállításában emlékeztet arra, hogy az igazság bajnokaiként tetszelgő médiumok előbb a baloldali, majd a 2010 és 2014 közötti jobboldali kormányzás idején is nagy mennyiségben fogadtak be állami hirdetéseket. 

Miközben az állami reklámköltéseket egyre inkább ostorozza a Magyar Nemzet, az Index és az RTL-csoport, a médiának ezen része hajlamos elfeledkezni arról, hogy 2014 előtt is voltak állami hirdetések.

Amint az a Kreatív médiaszaklap korábbi gyűjtéséből kiderült, listaáron 2006 és 2010 között 84 milliárd forintot fordított hirdetésekre a Gyurcsány-Bajnai kormány.

Az Átlátszó blogjának vonatkozó összesítése szerint 2006 és 2009 között az RTL-csoport listaáron számolva nagyjából 12 milliárd forint állami hirdetésben részesült.

Ugyanakkor a Magyar Nemzetet sem hanyagolták el a balliberális kormányok, hiszen a lap kiadójánál például 2006 és 2009 között nagyjából 1,8 milliárd forintot költöttek el. 2007 novemberében például nagyobb összegekért hirdetett az állam a Magyar Nemzetnél, mint a jóval magasabb példányszámú Népszabadságnál.

Érdemes megemlíteni, hogy mindemellett bőven, százmilliós, esetleg milliárdos nagyságrendben jutottak állami hirdetések a baloldali kormányok idején a Heti Válaszba, és feltehetően a Hír TV-be is.

Az Indexnél 2013-ban a listaáras állami reklámköltés egymilliárd forint fölé emelkedett, de még 2016-ban is megközelítette a 600 millió forintot a PestiSrácok összeállítása szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére