Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellenőrizetlenül kerülnek szembe a fiatalok a szexuális médiatartalmakkal

888.hu

2021.07.27. 08:40

Az internetes tartalmak kontrollálatlan használata drasztikus hatással lehet a fiatalok szexuális fejlődésére – írta a Magyar Nemzet.

 

A lap kétrészes cikksorozatának első részében az Értékközpontú Pszichológusok Munkacsoportja – magukat megnevezni nem kívánó – szakértőinek véleményét idézve egyebek között arról ír, hogy friss tanulmányok szerint még a 14 évesek nagy része sem érti megfelelően azt a médiatartalmat, amelyet olvas. A pszichológusok szerint a közösségi portálok még kiszolgáltatottabbakká teszik a fiatalokat, azokon sok esetben teljesen ellenőrizetlen tartalmak jelennek meg. A feldolgozatlan tartalmak a még fejlődő személyiség- és karakterstruktúrával karöltve olyan belső konfliktusokhoz járulnak hozzá, amelyek hosszú távú nehézséget és később kezelést igényelhetnek.

A Magyar Nemzet szerint a filmekben és sorozatokban egyre több a problémás tartalom, irreálisan ábrázolják a szexet, a streamingszolgáltatók dömpingszerűen ontják a homoszexuális tartalmakat, miközben folyamatosan zajlik a hagyományos kapcsolati és családmodellek lejáratása. A munkacsoport egyik szakembere ennek kapcsán megjegyezte:

A különböző szexuális kisebbségeket hosszú időn keresztül durva üldözés, megbélyegzés és megalázás érte, és éri a mai napig, ezért nem könnyű erről tudományos neutralitással beszélni.”

 

Egy másik szakértő a lapnak azt mondta a fiatalokat érő médiahatásokról: sok harcot megvívott már az emberiség, sok szélsőségtől fordult megfontoltabb irányba, és ebben az állandó egyensúlykeresésben csak a tartalmak változnak.

A szakemberek a lapnak a szülők felelősségét is hangsúlyozták, szerintük a gyerekek megértik az ő nyelvükön megfogalmazott magyarázatokat, és ha a szülők ezeket a saját kialakult érzelmi kapcsolataikon keresztül mesélik el, akkor csupán az információ megszerzése miatt nem fognak sérülni. Az óvodás, alsó tagozatos gyermekekkel érdemes erről beszélgetni, és bízni kell abban, hogy ezek az alapkőletételek segítenek azokban a helyzetekben, amikor később a gyerekekre zúdul a sok kép, internetes tartalom – mondták az Értékközpontú Pszichológusok Munkacsoportjának tagjai a Magyar Nemzetnek. A munkacsoport egyik szakértője nagyon fontosnak tartja az iskolákban osztályszinten tartott beszélgetéseket is, amikor nyílt, külön a lányok, külön a fiúk hiteles szakemberekkel beszélhetnek az őket foglalkoztató kérdésekről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére