Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellenőrizetlenül kerülnek szembe a fiatalok a szexuális médiatartalmakkal

888.hu

2021.07.27. 08:40

Az internetes tartalmak kontrollálatlan használata drasztikus hatással lehet a fiatalok szexuális fejlődésére – írta a Magyar Nemzet.

 

A lap kétrészes cikksorozatának első részében az Értékközpontú Pszichológusok Munkacsoportja – magukat megnevezni nem kívánó – szakértőinek véleményét idézve egyebek között arról ír, hogy friss tanulmányok szerint még a 14 évesek nagy része sem érti megfelelően azt a médiatartalmat, amelyet olvas. A pszichológusok szerint a közösségi portálok még kiszolgáltatottabbakká teszik a fiatalokat, azokon sok esetben teljesen ellenőrizetlen tartalmak jelennek meg. A feldolgozatlan tartalmak a még fejlődő személyiség- és karakterstruktúrával karöltve olyan belső konfliktusokhoz járulnak hozzá, amelyek hosszú távú nehézséget és később kezelést igényelhetnek.

A Magyar Nemzet szerint a filmekben és sorozatokban egyre több a problémás tartalom, irreálisan ábrázolják a szexet, a streamingszolgáltatók dömpingszerűen ontják a homoszexuális tartalmakat, miközben folyamatosan zajlik a hagyományos kapcsolati és családmodellek lejáratása. A munkacsoport egyik szakembere ennek kapcsán megjegyezte:

A különböző szexuális kisebbségeket hosszú időn keresztül durva üldözés, megbélyegzés és megalázás érte, és éri a mai napig, ezért nem könnyű erről tudományos neutralitással beszélni.”

 

Egy másik szakértő a lapnak azt mondta a fiatalokat érő médiahatásokról: sok harcot megvívott már az emberiség, sok szélsőségtől fordult megfontoltabb irányba, és ebben az állandó egyensúlykeresésben csak a tartalmak változnak.

A szakemberek a lapnak a szülők felelősségét is hangsúlyozták, szerintük a gyerekek megértik az ő nyelvükön megfogalmazott magyarázatokat, és ha a szülők ezeket a saját kialakult érzelmi kapcsolataikon keresztül mesélik el, akkor csupán az információ megszerzése miatt nem fognak sérülni. Az óvodás, alsó tagozatos gyermekekkel érdemes erről beszélgetni, és bízni kell abban, hogy ezek az alapkőletételek segítenek azokban a helyzetekben, amikor később a gyerekekre zúdul a sok kép, internetes tartalom – mondták az Értékközpontú Pszichológusok Munkacsoportjának tagjai a Magyar Nemzetnek. A munkacsoport egyik szakértője nagyon fontosnak tartja az iskolákban osztályszinten tartott beszélgetéseket is, amikor nyílt, külön a lányok, külön a fiúk hiteles szakemberekkel beszélhetnek az őket foglalkoztató kérdésekről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

Orbán Viktor: A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban. Kifejtette, ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket – hangoztatta a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, az államnak segítenie kell a családalapítást, a családok boldogulását.

Már a gyurcsányista Kálmán Olga is nehezen tűri a budapesti dugókat

Már a gyurcsányista Kálmán Olga is nehezen tűri a budapesti dugókat

A korábban független műsorvezetői mivoltára oly büszke Kálmán Olga sem bírja már sokáig, hogy a fővárosban konkrétan lehetetlen autóval közlekedni.

Johnny Depp a „cancel culture” jelenségről: Senki sincs biztonságban

Johnny Depp a „cancel culture” jelenségről: Senki sincs biztonságban

A hollywoodi sztár felszólalt a „cancel culture” ellen, továbbá arra figyelmeztetett, hogy a jelenség mára túl messzire ment.

Joe Biden politikai pályafutása alatt még sohasem látogatott el a déli határhoz

Joe Biden politikai pályafutása alatt még sohasem látogatott el a déli határhoz

A Fox News tudósítója rendesen megszorongatta a Fehér Ház sajtósát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére