Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Költekezésben verhetetlen a Jobbik

888.hu

2020.02.11. 15:40

Toronymagasan vezet a költekezésben a Jobbik parlamenti frakciója – írja a hvg.hu az Országgyűlés Hivatalától kikért szerződésekre hivatkozva.

A portál információi szerint a Jobbik az új parlamenti időszak óta már több mint 380 millió forintot fizetett ki általános, jogi, szak- és kommunikációs tanácsadásra. A 21 fős frakció ennek értelmében toronymagasan a legtöbbet költő képviselőcsoport, kétszer annyit költött el, mint a közel hatszor akkora Fidesz-frakció.

Nagyon jól járt a párthoz közeli Iránytű Politikai és Gazdaságkutató Intézet, amely 145 millió forintot kapott.

2018 júniusától decemberéig fél évre 61,9 milliót, 2019-ben pedig 82,8 milliót kapott. A legjobban jövedelmező Iránytű-megbízás egy 2018 novemberi, 44 millió forintos közvélemény-kutatás volt, de 2019 márciusában és áprilisában is leesett a cégnek „elemzés”, illetve „szakpolitikai elemzés” címen 29,9, majd 28,8 millió forint.

Érdekesség, hogy nem cégek jártak a legjobban a Jobbikhoz köthető megbízásokkal, hanem magánszemélyek.

Az Országgyűlés Hivatala nem adhatta ki a magánszemélyek neveit, de a HVG szerint az ellenzéki frakciónál összesen 246 ilyen szerződés szerepelt az összesítésben, igen magas, 182,3 millió forintos összértékkel.

A szakpolitikán túl a Jobbiknak sikerült 25,9 millió forintot kiperkálni tanácsadásra, de nem sajnáltak további 24 milliót kifizetni kommunikációs tanácsadásra sem. Utóbbihoz tartozik a Jobbik szóvivőjének és új sajtófőnökének, Farkas Krisztinának 6,92 millió forintos – havi 900 ezres – megbízási díja is.

Facebook-oldalakra, videókra és fotókra 18+4 millió forintot fizetett a Jobbik, tolmácsolásra 20 milliót, ügyvédekre 18 milliót, jogi tanácsadásra pedig még 27 milliót. A Jobbik volt képviselője, Staudt Gábor is jól keresett a jogi ügyeken, az irodájának 4,45 milliót fizettek.

Rendezvényekre is bőkezűen fordított a párt: a tavalyi évadnyitó eseményére 3,2 millió forintot költött a képviselőcsoport, ebből 844 ezret étkezésre, közel egymilliót pedig a rendezvénytechnikára.

Autóbérlésre viszont kevesebbet költött a párt, a 2018 júniusától 2020 márciusig tartó időszakban összesen 14,1 millió forintot fizettek ilyen címen a Porsche Hungáriának, míg 2017-ben csak arra az egy évre 15,5 milliót.

A HVG továbbá felhívta a figyelmet arra a 18 hónapos tanulmányi támogatásra, amelyet összesen 7,8 millió forint értékben fizetett ki valakinek a párt.

OLVASTAD MÁR?

Feljegyzések koronavírus idején

Feljegyzések koronavírus idején

Az úgy kezdődött, hogy a gyerek majdnem cigánykereket hányt örömében, amikor kiderült, a jelek szerint vége a tanévnek (na, jó, távoktatás zajlik, de legalább magunknak ne hazudjunk: ennek a tanévnek de facto vége, bár virtuálisan még tart). Aztán eltelt néhány nap, és a gyerek bevallotta: pokolian hiányoznak neki a barátai. Meg a bandázás, a közös programok. Szóval, hiányzik neki minden, amit évközben bármikor űzhetett volna, és valamennyire űzött is, de most, hogy szobafogságra kényszerül, utólag valóságos szabadságcunaminak tűnik számára.

Elloptak egy van Gogh-festményt egy holland múzeumból

Elloptak egy van Gogh-festményt egy holland múzeumból

Elloptak egy Vincent van Gogh-festményt egy, a koronavírus-járvány miatt bezárt hollandiai múzeumból.

Harminckét évvel ezelőtt alapították a Fideszt

Harminckét évvel ezelőtt alapították a Fideszt

Az évfordulóról Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a hivatalos Facebook-oldalán.

Piszkos Fred a fasorban sincs... Dobrev nála is jobban kavarja

Piszkos Fred a fasorban sincs... Dobrev nála is jobban kavarja

Rejtő Jenő klasszikusában Piszkos Fred, a kapitány mindig kavarja... Hogy éppen a „málnaszőrt” vagy a szálakat, az mindig utólag derül ki. De a legendásan ápolatlan szakállú lecsúszott fregattkapitány egy dologban konzekvens: ha ő kavarja, a közvetlen környezete többnyire jól jár. Nem úgy Dobrev Klára esetében, aki jó hírünket keltve megint nemzetközi újságíró-válogatott fülét köpködte tele „Orbán-diktatúrával”. Tudjátok, miről beszélt nekik?! Nem, nem a járványról... Csakis a koronavírus-törvényről. Mert neki ez a fontos.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére