Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kocsis Máté – Molnár Zsolt vita a Tranziton: „A Karácsony-féléket a Gyurcsány reggelizni szokott!”

888.hu

2021.08.27. 19:00

A Fidesz Frakcióvezetője és az MSZP országgyűlési képviselője „Nemzet, biztonság-Magyarország egy veszélyes korban” címmel vitázott egymással a Tranzit Közéleti Gondolatexpo első napján, amin részt vett a 888.hu is.

 

Az első téma a beszélgetésnek Karácsony Gergely tegnapi bejelentése volt, miszerint megvétózná az atlétikai világbajnokságot. Ezt Molnár Zsolt úgy értékelte, hogy a főpolgármesternek ebben a kérdése is „igaza van”. Ugyanis úgy véli, hogy nem ő vétózta meg a vb-t, hanem

a kormány alakított ki olyan helyzetet, hogy nem lehetett mást tenni, ezért az álomgyilkosságért pedig kizárólag a magyar állam tehető felelőssé.

Majd hozzátette, hogy szerinte a Diákvárosra nem juttat elég pénzt a kormány. Elmondta, hogy Karácsony Gergely egy szavatartó ember, jövő ilyenkor pedig mint Magyarország miniszterelnökét lehet őt számon kérni.

Kocsis Máté úgy véli, hogy ez a vétózás nem a főpolgármester ötlete volt, hanem Gyurcsány Ferenccé.

Ez a ti Gergőtök nem annyira a maga ura, mint ahogyan azt ti képzelitek„

Az ötletet pedig blődségnek nevezte, racionális magyarázata ugyanis nincsen, hiszen semmiféle változás nem történt az elmúlt héten a főváros és a kormány megállapodásában. Úgy véli, hogy mivel egyre rosszabb a helyzete Karácsonynak, így ezzel csupán el kívánja magáról terelni a figyelmet. Megemlítette a hatalmas dugókat, a térdig érő gazt, a hajléktalanhelyzetet, a közbiztonságot és a köztisztaságot, melyekkel Karácsony nem foglalkozik.

Ami érdekes, hogy maga Molnár Zsolt ezután bevallotta, hogy hatalmas kamu volt azt állítania a független-objektív médiumoknak, hogy a Balatonra nem jut el a magyar ember. Azt állította, hogy oda vezető autópályán hatalmas dugókat lehet tapasztalni. Kocsis Máté humorosan meg is jegyezte, hogy ez lehetetlen, hiszen a Balaton kiüresedett.

Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergely valóban Gyurcsány Ferenc embere lenne-e, Kocsis Máté azt válaszolta, hogy

az ellenzéki versengés az tulajdonképpen egy hatalmas blöff, az ugyanis egy esetleges győzelem utáni helyosztásról szól.

Molnár Zsolttal ellentétben egyértelműnek látja a főpolgármester előválasztási győzelmét, de a Fidesz frakcióvezetője figyelmeztette a vitapartnerét , hogy 2004-ben Gyurcsány megbuktatta hivatali elődjét, Medgyessy Pétert, és lett úgy miniszterelnök, így nagyon ”ne dőljenek hátra„ akkor, ha esetleg Karácsony Gergely lenne 2022-ben a győztes.

A Karácsony-féléket a Gyurcsány reggelizni szokott!

– mondta.

A gyermekvédelmi törvényről elmondta Kocsis Máté, hogy eddig erre a törvényre a legbüszkébb. Azt pedig, hogy az ellenzéki politikusok és médiái ezt elnevezték ”homofóbtörvénynek„, azt egy izzadságszagúnak, gyerekes dolognak tartja. Ugyanis a gyermekeket és a szülőket képviselték akkor, amikor ezt a törvényt benyújtották, és azt hogy felnőtt korban ki-hogyan éli az életét, abba a kormány nem kíván beleszólni.

Molnár Zsolt erre közölte, hogy ezt a törvényt azért nem szavazták meg, mert az nem csak a gyermekvédelemről szól, ugyanis ”összemosták a homoszexualitást a pedofíliával„. Ezt azonban nem tudta alátámasztani a vitán, nem tudott rámutatni arra a mondatra, ami erre utalna. Úgy látja valami oknál fogva, hogy szerinte ezzel a kormány csupán ”vitát kívánt generálni az ellenzéki táborban„, így ez csupán egy csapta a Fidesz részéről.

Kocsis Máté rögzítette, hogy Nyugat-Európában már egyre inkább elterjedt az, hogy idejekorán elkezdik ”traktálni„ a gyerekeket életkorúknak nem megfelelő tartalmakkal. Azokra a videókra hivatkozott, amelyekben

5-6 éves gyerekeknek tartanak nőnek öltözött, 60 éves férfiak mennek be az óvodákba tűsarkú cipőbe előadásokat tartani.

Erre a problémára pedig az ellenzék azt állítja, hogy ez nem létezik – teszi hozzá. Habár Magyarországon ez még nem olyan elterjedt, de nem kívánták megvárni azt, hogy ez megjelenjen.

Molnár Zsolt azonban nem tágított, ezt ő úgy látja, hogy ez csak egy vita generálása, és a Fidesznek inkább a gyermekeknek kellene biztosítania a megfelelő közétkeztetést. Kocsis Máté közölte, hogy ez nem kormányzati, hanem önkormányzati feladatkör.

(A Pegasus-ügyről is beszéltek a felek, de mivel bizonyítékok a lehallgatásra nem kerültek elő, így ez a vita parttalan volt.)

A afganisztáni helyzet után kialakuló jövőbeli migrációs helyzetről Molnár Zsolt meg van győződve, hogy nem a migránsoknak nem Magyarország lesz a célország, így nem kell szerinte új kerítéseket építeni, mert az nem fogja megvédeni a magyar határt. Azt is hozzátette, hogy nem szeretnének illegális migrációt, és nem is szeretnének befogadni számtalan menekültet, a problémát pedig nem vitatják. (Erről azért még egyeztessen el párttársaival, szövetségeseivel is, különösen Karácsony Gergelynek, aki egészen mást állított a német lapnak – a szerk.)

Kocsis Máté elmondta, hogy az elkövetkezendő időszakban sok múlik majd Törökországon, ott ugyanis már eddig is rengeteg a feltartott migráns. A másik probléma, amit felvetett, az az, hogy

az afganisztáni helyzet sokaknak adhat okot arra, hogy elinduljanak Európa felé.

A probléma felelősét pedig az Egyesült Államokban látja.

A szocialista politikus azon állítására, hogy Magyarországon nem komoly a migrációs krízis, úgy reagált, hogy felhívta arra a figyelmet, hogy ez azért lehet így, mert kiválók a magyar honvédek, rendőrök és a déli határon a kerítés is.

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére