Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kizárnák a Fideszt a románok

Bertha László

2019.03.11. 16:47

A román Népi Mozgalom Pártjának képviselõi megszavazzák a Fidesz kizárását az Európai Néppártból - jelentette ki Traian Basescu, aki szerint erre az is elegendõ ok lenne, hogy Magyarország támogatja a székelység autonómiatörekvéseit.

Ha csak az a tegnapi gyalázatos nyilatkozat lenne, amely szerint Budapest támogatja a székelység autonómiatüntetését, akkor sem érthetnénk egyet azzal, hogy Orbán Viktor az EPP-ben maradjon”

– idézte Basescut az Agerpres nevű román hírügynökség.

A volt román államfő szerint pártja országos tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy képviselőit felhatalmazza a Fidesz Európai Néppártból (EPP) történő kizárásának megszavazására, mivel álláspontjuk szerint a magyar kormánypárt „súlyosan megsértette” a lisszaboni szerződést.

Az EPP másik romániai tagszervezete, az RMDSZ elhibázottnak minősítette a Fidesz kizárására vonatkozó kezdeményezést, és leszögezte, hogy az ellen szavaz. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke múlt héten jelezte, hogy személyesen is részt vesz az EPP március 20-i politikai gyűlésén, amikor ez a kérdés várhatóan napirendre kerül. Úgy értékelte, hogy egy esetleges kizárás meggyengítené a néppártot az európai parlamenti választások kampányában, és nehezítené a többség kialakítását az EP-ben, amikor meg kell választani az új Európai Bizottság elnökét – írja az MTI.

Az EPP legnagyobb romániai tagpártja, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) még nem foglalt állást az ügyben, ám egyetértenek a Soros és Juncker által ihletett ultimátummal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére