Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kivizsgáltatja a kormány a veszteglő Ryanair-gép ügyét

MTI, 888.hu

2020.02.18. 18:30

Azonnali fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította a fővárosi kormányhivatalt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, mert egy Ryanair-gép hat órán át gurulgatott le-fel a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy felesleges üzemanyag elégetésével szabaduljon meg túlsúlyától.

A Ryanair légitársaság járata a nap folyamán mintegy hat órán át vesztegelt a repülőtéren, ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár fogyasztóvédelmi vizsgálatra utasította Budapest Főváros Kormányhivatalát, hogy megállapítsák: az eset kezelése során a Ryanair eleget tett-e jogszabályi kötelezettségeinek – írta a Miniszterelnökség az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Blikk úgy tudja, hogy

az utasok hat órán át nem szállhattak le a gépről, amely túlsúly miatt gurulgatott le-fel a reptéren,

hogy üzemanyagot égessen el és fel tudjon szállni. A joggal felháborodott utasokra még rendőrt is hívott a személyzet, mert valaki állítólag rágyújtott idegességében a repülő mosdójában. A déli órákban „lázadás közeli hangulat alakult ki”, miután kora reggeltől a gépen vesztegeltek az utasok . Végül fél egy előtt nem sokkal elhagyta a kifutópályát a repülő.

A Miniszterelnökség közleményében úgy fogalmaztak:

felháborítónak tartjuk, ahogyan a légitársaság kezelte a felmerült problémát.

„Az utasoknak joguk van a tájékoztatáshoz, a légitársaságtól pedig elvárható, hogy mindent megtegyenek a kényelmetlenségek csökkentése érdekében”.

A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek – írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére