Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitüntették Karikó Katalint

888.hu, MTI

2021.05.07. 16:20

Az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntette Karikó Katalin biokémikust, aki nagyban hozzájárult a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséhez.

 

Karikó Katalin, miután elhagyta az országot, a Pennsylvaniai Egyetemen kezdett mRNS-kutatással foglalkozni, amit először nem akart elfogadni a szakma. Mégis sikerre vitte, és az egyetem szabadalmaztatta is a módszerét, amelyet Karikó–Weissmann-technikának hívnak, és számos koronavírus-vakcina fejlesztésének alapja – mondta Bajkai István országgyűlési képviselő. Szerinte

az emberiség ugyanolyan hálával tartozik a kórházakban helytálló egészségügyi dolgozóknak, mint azoknak, akik a laboratóriumokban kutatták éjt nappallá téve a vírus ellenszerét.”

 

„Büszkeséggel és reménységgel tekinthetünk a magyar alkotó szellemek egyik legnagyobbikára” – méltatta Karikó Katalint, hozzátéve: a kutatóbiológus olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Semmelweis Ignác, Heim Pál vagy Szent-Györgyi Albert.

A fideszes képviselő hangsúlyozta: „Karikó Katalin meglátta azt, amit mások nem láttak, és gondolt arra, amire senki nem gondolt. Nem kétséges: Karikó Katalin a magyar tudomány legnagyobbjai között van, és az egyetemes tudomány legnagyobb elismerésére is méltó.”

Idősebb Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke kiemelte: Karikó Katalin jelenleg a világon az egyik legismertebb magyar,

aki egy szörnyű időszakban olyan kutatási eredményt tudott felmutatni, amely reményt ad az emberiségnek.

Szunai Miklós, az Emberi Méltóság Tanácsának főtitkára azt mondta: Karikó Katalinnak az egész világon nagyon sokan nagyon sokat köszönhetnek. Egész életével, tudományos tevékenységével, hazaszeretetével is méltó arra, hogy példakép legyen.

Ezek után maga Karikó Katalin is köszönetet mondott a díjért, és beszédében hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetés számára megannyi neves előd után ezt a kitüntetést megkapni. A biokémikus felidézte, hogy

több évtizede külföldön él ugyan, de családjával együtt mindig is magyar maradt, gyermekeit is magyarul nevelte, így ők is szívesen járnak ide.

Magyarországon tanulta meg az alaptudományokat, itt kezdte el a tudását alkalmazni, a vírusokat kutatni. Majd hozzátette: az Egyesült Államokban sem volt mindig könnyű az élet, hiszen olyan tudományterületet választott, amelyben sokan nem hittek. Nyolc éve pedig Németországban dolgozik munkacsoportjával, amellyel tovább folytatják kísérleteiket az mRNS más típusú alkalmazásait – például rákos betegségek vagy szívelégtelenségek kezelését – is kutatva.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ha a baloldalon múlt volna, sem Puskás Aréna, sem Eb nem lenne

Ha a baloldalon múlt volna, sem Puskás Aréna, sem Eb nem lenne

Azért van a baloldal, hogy mindent (is) ellenezzen. Megszokhattuk már...

Aggasztó baloldali adománygyűjtések

Aggasztó baloldali adománygyűjtések

Közös adománygyűjtő kampányba kezdtek a baloldali pártok, hogy ebből finanszírozzák az előválasztás kapcsán felmerülő költségeket, azonban adatvédelmi és a pártfinanszírozási aggályokat is felvet az akció

A Momentum szerint a kirekesztő, etnikai nacionalizmus kisajátítja a válogatott sikereit

A Momentum szerint a kirekesztő, etnikai nacionalizmus kisajátítja a válogatott sikereit

Ezt írják az álomgyilkosok a magyar futball reformjáról szóló programjukban.

Nem engedélyezte a Vatikán Bidennek a szentmisén való részvételt

A Vatikán szerint túlságosan nagy hatást gyakorolt volna Joe Biden amerikai elnök Ferenc pápa általi áldoztatása a 16-án induló tárgyalásokra, ahol a szentatya az abortuszért küzdő politikusok áldoztatásának kérdéséről is tárgyal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére