Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitüntették Karikó Katalint

888.hu, MTI

2021.05.07. 16:20

Az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntette Karikó Katalin biokémikust, aki nagyban hozzájárult a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséhez.

 

Karikó Katalin, miután elhagyta az országot, a Pennsylvaniai Egyetemen kezdett mRNS-kutatással foglalkozni, amit először nem akart elfogadni a szakma. Mégis sikerre vitte, és az egyetem szabadalmaztatta is a módszerét, amelyet Karikó–Weissmann-technikának hívnak, és számos koronavírus-vakcina fejlesztésének alapja – mondta Bajkai István országgyűlési képviselő. Szerinte

az emberiség ugyanolyan hálával tartozik a kórházakban helytálló egészségügyi dolgozóknak, mint azoknak, akik a laboratóriumokban kutatták éjt nappallá téve a vírus ellenszerét.”

 

„Büszkeséggel és reménységgel tekinthetünk a magyar alkotó szellemek egyik legnagyobbikára” – méltatta Karikó Katalint, hozzátéve: a kutatóbiológus olyan elődök nyomdokaiba lépett, mint Semmelweis Ignác, Heim Pál vagy Szent-Györgyi Albert.

A fideszes képviselő hangsúlyozta: „Karikó Katalin meglátta azt, amit mások nem láttak, és gondolt arra, amire senki nem gondolt. Nem kétséges: Karikó Katalin a magyar tudomány legnagyobbjai között van, és az egyetemes tudomány legnagyobb elismerésére is méltó.”

Idősebb Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke kiemelte: Karikó Katalin jelenleg a világon az egyik legismertebb magyar,

aki egy szörnyű időszakban olyan kutatási eredményt tudott felmutatni, amely reményt ad az emberiségnek.

Szunai Miklós, az Emberi Méltóság Tanácsának főtitkára azt mondta: Karikó Katalinnak az egész világon nagyon sokan nagyon sokat köszönhetnek. Egész életével, tudományos tevékenységével, hazaszeretetével is méltó arra, hogy példakép legyen.

Ezek után maga Karikó Katalin is köszönetet mondott a díjért, és beszédében hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetés számára megannyi neves előd után ezt a kitüntetést megkapni. A biokémikus felidézte, hogy

több évtizede külföldön él ugyan, de családjával együtt mindig is magyar maradt, gyermekeit is magyarul nevelte, így ők is szívesen járnak ide.

Magyarországon tanulta meg az alaptudományokat, itt kezdte el a tudását alkalmazni, a vírusokat kutatni. Majd hozzátette: az Egyesült Államokban sem volt mindig könnyű az élet, hiszen olyan tudományterületet választott, amelyben sokan nem hittek. Nyolc éve pedig Németországban dolgozik munkacsoportjával, amellyel tovább folytatják kísérleteiket az mRNS más típusú alkalmazásait – például rákos betegségek vagy szívelégtelenségek kezelését – is kutatva.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Szurkolólázban ég az egész főváros, Biden Oroszországot fenyegeti és a baloldali szabotázs ellenére is sikeresen megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot.

A portugálok az utolsó tíz percben döntötték el, 3-0 az Európa-bajnoknak

84 percig tartotta magát a magyar csapat, majd a portugálok nem kegyelmeztek. Az eredmény nem tükrözi, hogy mi történt a meccsen. Jól harcoltatok srácok, büszkék vagyunk rátok!

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Ne vessen meg a kedves olvasó, de legutóbb nagyon odavoltam Gyurcsány parlamenti felszólalásától. Ha rajtam múlt volna, én is azt tanácsoltam volna neki, csak rajta, rajta, beszéljen részletesen arról, hogy kormányra kerülésük esetén ismét bevezetnék a fizetős egészségügyet. Jelezve, hogy tényleg a múlt akar visszatérni Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére