Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kispesti botrány: Lackner Csaba továbbra is él, mint hal a vízben, pedig…

888.hu

2020.11.16. 12:00

Újabb hangfelvételek „vallanak” Lackner Csaba volt kispesti önkormányzati képviselő viselt dolgairól.

A Magyar Nemzet által most közzétett hangfelvételeken Lackner Csaba ezúttal a 2000-es évek elejéről idéz fel emlékeket. Emlékezetes: Lacknert 2002 óta minden választáson indította az MSZP Kispesten, méghozzá egyéni mandátumért szállt versenybe – és mindannyiszor nyert. A szocialista politikus akkor még nem a XIX. kerületben, hanem az I. kerületi Fő utcában lakott, a Batthyány térhez közel bérelt egy lakást. Innen öt év után költözött el, saját bevallása szerint azért, mert „elszállt magától” anyagilag. Lackner Csaba már akkor olyan jólétben élt, hogy állítása szerint mindennap rendelt magának ételt, szinte sosem főzött, amitől végül elhízott. Mint mondta, 116 kilót nyomott, ami a legvégső érv volt amellett, hogy felmondja az albérletét.

A lakás főbérlője Lackner szerint egy „behajtási ügyvédnő” volt, akivel közölte, hogy felmondja az albérletet, ám az utolsó három hónapot, amivel még tartozik, nem tudja kifizetni. Pedig ebben az időszakban a szocialista politikusnak már bőven volt pénze. Mint elmondta, üzlettársával, P. Gy.-vel ketten kaptak megbízást arra, hogy az újonnan megnyíló Kálvin téri és Szent István körúti 3 Testvér török éttermet kialakítsák.

Az ügyvédnő, a korábbi főbérlő úgy határozott, nyomást gyakorol Lacknerre: írt egy levelet kispesti párttársainak, amelyben kifejtette, hogy a politikus nem méltó az önkormányzati képviselői posztra, mert nem fizetett a bérleménye után. A teljes tartozás mintegy 180 ezer forint volt.

Az ügyvédnő első levele Fekete László MSZP-s önkormányzati képviselőt találta meg, aki Lackner szerint akkor frakcióvezető volt.

„Amit a hölgy leírt, az igaz, és igaza van, mert elbuliztam a pénzt, elszórakoztam a pénzt, elszívtam a pénzt, az utolsó három hónapot nem tudtam kifizetni”

– magyarázta Lackner visszaemlékezése szerint Feketének.

„Csabi, b*szd meg, mi azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak. Én lerendezem a dolgokat a hölgy felé, csak hogy ne b*szogasson téged”

– válaszolta neki állítólag Fekete László. A tartozásról szóló levelek végül Lackner elmondása szerint Gajda Péterhez is eljutottak, sőt Lackner azt is állította, hogy az ügyvédnő „megírta az én pártomnak, hogy én milyen vagyok, hogy én ezt nem fizetem ki”.

A történet folytatódik.

„Volt egy olyan éjszaka, amikor Lévay Levente nekem fizetett… valamit. Úgy mentem fel a kecóba, ide volt betűrve” – mutatott a zsebére Lackner. „Amikor odaértem a lifthez, kicsúszott, és be a liftaknába” – mondta a képviselő. A történet szerint

Lackner Csaba 3,6 millió forintot kapott Lévay Leventétől, aki Kispest első polgármestere volt a rendszerváltozás után.

Érdekesség, hogy Lévay 1999-ben pedofilbotrányba keveredett, a hatóságok többek között egy csecsemőről készült pornográf képet találtak a számítógépén, több hasonló kép mellett.

Hogy Lackner pontosan miért is kapott 3,6 milliót, azt még társainak sem részletezte. Mindez azért különös, mert korábban a beszélgetőtársai előtt szívesen dicsekedett korrupciógyanús bűncselekményekkel, vagy vádolt meg ilyenekkel másokat, így szinte biztosra vehető, hogy valamilyen sötét ügy van a háttérben.

A pénzzel a zsebében Lackner Csaba egy barátjával, B. I.-vel tartott éppen a Fő utcai bérlakásba, amikor megtörtént a baj,

a 3,6 millió forint vagy annak egy része a liftaknába csúszott.

„Most mi a f*szt csinálunk? Felhívtuk a közös képviselőt, éjszaka kijött, kinyitotta a liftajtót, benézett: »Uraim, maguké a terep«” – mesélte Lackner. A pénz húszezresekben volt, egy bankjegyet végül a gondnoknak is adott, aki segített nekik kihalászni a pénzt a liftaknából.

Egy másik lakásos sztori: „Vettem megint lakást…” – újságolta beszélgetőtársainak a képviselő 2019 nyarán, a felvételek készítésekor. Elmondta, hogy 32 millió forintba került, 670 ezer forint volt négyzetmétere. Mint ismert, Lackner Csaba arról beszélt a kispesti hangfelvételeken, hogy a korrupcióból származó pénzt a szereplők ingatlanokba fektetik: Kránitz Krisztiánnak, Gajda Péternek és neki is több lakása van szülők, rokonok nevén. A képviselő 2020. január 25-én benyújtott vagyonnyilatkozata szerint csak egyetlen ingatlana van, a ház, amelyben lakik, pénzintézettel szembeni tartozása tízmillió forint.

A második felvételen Lackner Csaba arról beszélt társainak, hogy a hölgy, K., aki konzumlányként keresi a kenyerét, a képeken nagyon jól néz ki. „A múlt héten pénteken, amikor nézegettük a fotókat a Gyulánál, Peti barátom őt nézte ki, hogy szaladjunk hozzá” – mondta Lackner Gajda Péter polgármesterrel kapcsolatban.

„Mondom, Peti, ne, szerintem sz*r” – mondta Lackner. „Peti” visszakérdezett, hogy „miért sz*r”? Lackner válasza pedig az volt erre, hogy már volt nála, igénybe vette a szolgáltatásait. „De mondja nekem a Gajda, hogy te hol hagytad a szemedet?” – mondta Lackner. Végül a polgármester Lackner elmondása szerint nem ment el a nőhöz.

A Hír TV és a Magyar Nemzet által közzétett kispesti hangfelvételek ügyében figyelemre méltó, hogy Lackner Csabának azonkívül, hogy a pártjából kizárták, még nem kellett szembenéznie jogi következményekkel, annak ellenére, hogy a kispesti polgármester mellett az összes helyi párttársát, vállalkozókkal, magánszemélyekkel egyetemben, súlyos vádakkal illette.

Lackner Csabát eddig senki nem perelte be, senki nem vonta kétségbe a szavait,

legfeljebb a hangfelvételek hitelességét támadták. Eddig egyetlen embert ért jogi fenyegetés: V. Ákost, a tanút, aki jelen volt egyes beszélgetéseken, és megerősítette, hogy a kispesti hangfelvételek tartalmát sem a Hír TV, sem a Magyar Nemzet nem manipulálta, azok ilyen formában hangzottak el 2019 nyarán. Ennek ellenére

a korábbi sofőr nemrég felszólító levelet kapott a Gajda Péter által megbízott Magyar Györgytől, hogy álljon a nyilvánosság elé, és tagadja le, amit a Hír TV kamerái előtt elmondott.

Pedig nem V. Ákos, hanem Lackner Csaba „rágalmazza” a szocialistákat, akik ugyanúgy fedezik tovább a képviselőt, ahogy azt két évtizede teszik.

A közzétett hangfelvételek itt hallgathatók meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére