Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiírta zenei pályázatait szerdán a Petőfi Kulturális Ügynökség

888.hu

2021.09.16. 17:17

A pályázatokat október 1-jéig lehet benyújtani – tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából meghirdetett, 1,3 milliárd forintos pályázati csomagba tartozó felhívások a hazai és határon túli magyar előadók, könnyűzenei, világzenei és jazzegyüttesek, klubok, rendezvényhelyszínek, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák és technikai szakemberek támogatását célozzák meg. A pályázati felhívások szempontjait és célkitűzéseit a 2021 nyarán megalakult kilencfős szakmai kollégium értékelte.

A könnyűzenei, világzenei és jazzprodukciók létrehozásának támogatására meghirdetett Legyen öröm a zene című pályázat célja, hogy a hazai és határon túli magyar előadók, rendezvényhelyszínek és technikai szakemberek számára lehetővé tegye a kulturális élet újraindítását célzó programban való részvételt. A felhívás részeként egy eddig be nem mutatott könnyűzenei, világzenei és jazzprodukciót kell megvalósítani a pályázatban foglaltaknak megfelelő klubban vagy koncerthelyszínen. A támogatás legalább 75 százalékát az előadók honoráriumára kell fordítani.

A nyílt pályázat keretösszege 400 millió forint – emlékeztet a kommüniké.

A magyar zenei menedzserek és zeneipari szervezetek tevékenységeinek támogatása című pályázat célja azon könnyűzenei, világzenei és jazzipari szereplők, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák segítése, amelyek alapvetően és igazoltan több előadó menedzselésével foglalkoznak, több, egymásra épülő zeneipari tevékenységet együttesen, saját tevékenységi körükön belül végeznek. Kiemelt tevékenységük a tehetségkutatás, céljuk a Kárpát-medencében alkotó és élő magyar könnyűzenei, világzenei és jazzegyüttesek támogatása kulturális tevékenységük megőrzése és fenntartása, új művek, produkciók, kreatív tartalmak létrehozása érdekében. A nyílt pályázat keretösszege 700 millió forint.

A Kárpát-medence zenei közösségi hálózata című pályázat célja, hogy legalább 3 helyszínen, minimum 3 magyar előadó bevonásával turnészerű produkciók jöjjenek létre, amelyek hosszabb távon elősegítik a megfelelő infrastruktúrával rendelkező hazai és határon túli könnyűzenei, világzenei és jazzkoncertek lebonyolítására alkalmas helyszínek és piaci szereplők Kárpát-medencei szintű közösségének kiépítését. A nyílt pályázat keretösszege 200 millió forint.

A Petőfi Kulturális Ügynökség pályázati kiírásai a www.kultura.hu weboldalon érhetők el, a pályázatok benyújtására az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) van lehetőség.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Varga Judit: a magyar jogállamiság becsületét Stockholmban is megvédjük!

„A jogállamisági eljárások jogi köntösbe bujtatott politikai boszorkányüldözések, amelyek legújabb ékes példája az a támadássorozat, amelyet a gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt indítottak hazánkkal szemben” – fogalmazott Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Stockholmban.

Márki-Zay a kamu jobboldali, aki a gyurcsányista politikát preferálja

Márki-Zay a kamu jobboldali, aki a gyurcsányista politikát preferálja

Úgy tűnik, Karácsony Gergely egyre inkább elveszíti vonzerejét, több mint ezer határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén.

Eldőlt, hogy Gyurcsány kinek a hátán fog visszatérni a hatalomba

„A megjelent nyilatkozataik egyértelművé teszik, hogy közös kormányzásra áhítoznak, ami persze nem is csoda, hiszen a miniszterelnök-jelölt semmihez sem tud kezdeni a legnagyobb frakció támogatása nélkül, azt pedig Gyurcsány uralja” – írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán.

Tízezer embert venne fel a Facebook a metaverzum nevű virtuális világ fejlesztéséhez

Az Európai Unióban a következő öt évben tízezer magasan képzett ember felvételét tervezi a Facebook az úgynevezett metaverzum kiépítéséhez – jelentette be a cég hétfőn.

Az álszentek társadalma

Az álszentek társadalma

A képmutatás és a gátlástalanság virágkorát éljük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére