Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült: Sorosék álltak az októberi ellenzéki kampányok mögött is

Sümeghi Lóránt

2019.12.04. 12:18

Több helyen is a Norvég Civil Alap, illetve a Soros-alapítvány által támogatott szervezetek álltak az októberi győztes ellenzéki kampányok mögött.

A civil szervezetek több helyen is meghatározó szerepet vállaltak az ellenzéki pártok győzelmében az október 13-i önkormányzati választásokon – írja a Magyar Nemzet. Mint írják, a Magyar Narancs tényfeltáró cikkben mutatta be a sikerek titkát és közvetve azt is, hogy milyen pénzforrásokból segítették a civilek az ellenzéki kampányt.

A lap hosszasan elemezte az egyes településeken megalakult civil egyesületeket, melyek köztudottan azzal a céllal jöttek létre, hogy a kormánypártoknak ellenzéki kihívójuk legyen. A lap példaként említi a Civil Kollégium Alapítványt (CKA), amelynek mentor-trénere önkéntesként segítette Józsefvárosban Pikó András kampányát. Bálint Mónika korábban is lelkes kampánysegítő volt, csak akkor nem járt sikerrel.

A cikkből kiderül az is, a CKA évek óta dolgozik azért, hogy részvételre buzdítsa a választópolgárokat, és közösségszervező projektekkel segíti a lakosokat érdekeik érvényesítésében a hatalommal szemben. A CKA-hoz hasonló programok futnak az Ökotárs Alapítványnál, azzal a különbséggel, hogy ők kifejezetten a tízezer fő alatti településeken vannak jelen. Összegzésként a lap leszögezi: a választási sikerhez aktivistákra és pénzre van szükség. Arról azonban a Magyar Narancs nem ír, hogy

a Civil Kollégium Alapítvány 2013 és 2016 között 150 ezer eurót kapott a Norvég Civil Alaptól, mindemellett a Soros-alapítvány is adott nekik 113 millió forintot, ebből tartottak polgári engedetlenségre oktató táborokat civileknek.

A CKA egyébként sok civil szervezethez hasonlóan tavaly februárban bekapcsolódott az országgyűlési választási kampányba, honlapján pedig azt hirdette: „2018-ban még van választásunk”, mintha a jövőben, nyilván a Fidesz–KDNP választási győzelme esetén, ez a lehetőség megszűnne.

A Soros-hálózathoz köthető CKA korábban a polgári engedetlenségi képzésével hívta fel magára a figyelmet. Emlékezetes ugyanis, a CKA hozta létre azt a kunbábonyi kiképzőközpontot, ahol polgári engedetlenségre tanították az NGO-tagokat. A CKA szerkesztette azt a Sebály Bernadett által jegyzett tanulmányt is, amely a közösségszervező program eredményeit mutatja be, és amelynek kiadását a Soros-birodalom Open Society Initiative for Europe elnevezésű tagja támogatta.

A Magyar Nemzet emlékeztet, tavaly márciusban a CKA meghirdette a részvétel hetét. Közleményükben azt írták akkor: a gyűlöletkeltés leszivárog a hétköznapokba, ezért nincs fontosabb annál, mint hogy merjük vállalni a véleményünket és másoknak is bátorságot adjunk ehhez.

A kampányhoz több mint ötven civil szervezet és közösség csatlakozott, többek közt a Political Capital, a K-monitor, a Menedék Egyesület, a TASZ, a Transparency International és természetesen az önkormányzati választás ellenzéki sikereiért elismerésben részesített Ökotárs Alapítvány. Összességében elmondható, a Magyar Narancs a hazai NGO-k választási szerepéről közölt cikket, melyről több kormánypárti politikus már számtalanszor beszélt az elmúlt években, a balliberálisok azonban igyekeztek cáfolni, a Stop Soros törvénycsomag kapcsán pedig boszorkányüldözésről beszéltek.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A járványnak kevesen örülnek, de azért vannak, akik nagyon

Azt írja a Számok, a baloldali álhírek ellenszere címet viselő Facebook-oldal, hogy örül a járvány terjedésének Czeglédy Csaba szennylapja, a Nyugat.hu, miközben az olvasóiktól pénzt tarhálnak, ezzel is kihasználva a járvány okozta helyzetet.

A járvány idején is a migránskvótával van elfoglalva a bíróság, Varga Judit válaszolt

A járvány idején is a migránskvótával van elfoglalva a bíróság, Varga Judit válaszolt

Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmusnak való megfelelést – közölte ítéletét az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.

Keményen odaszólt a szlovén kormányfő Tusknak, aki a magyar helyzet miatt hisztizett

Keményen odaszólt a szlovén kormányfő Tusknak, aki a magyar helyzet miatt hisztizett

A Twitteren reagált Janez Jansa jobboldali szlovén kormányfő Donald Tusk üzenetére, amelyben az Európai Néppárt (EPP) elnöke politikailag veszélyesnek és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában.

EP: újabb támadást sürgetnek Magyarország ellen

Nemrég összeült az Európai Parlament egyik politikai intézménye, az Elnökök Értekezlete (a frakcióvezetők és az EP elnöke), az ülésen pedig felhatalmazták David Sassoli EP-elnököt, hogy levélben kérje az Európai Bizottságot: vizsgálja meg a magyar koronavírus-törvény összeférhetőségét az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkével. Utóbbi rögzíti, hogy a jogállamiság is az unió alapját képező értékek közé tartozik.

Tízezer maszk érkezik Azerbajdzsánból

Tízezer maszk érkezik Azerbajdzsánból

A jó hírt Szijjártó Péter közölte.

Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

Nem egyeztetett a bizottság tagjaival, úgy adott ki felhívást a LIBE-bizottság elnöke, derül ki mindez abból a levélből, melyet Nadine Morano EP-képviselő írt a testület vezetőjének. A képviselő a LIBE által kiadott közleményre reagál, melyben az elnök a magyarországi veszélyhelyzettel kapcsolatos törvény vizsgálatára hívja fel a bizottságot. Morano levelében, melyben elhatárolódik az elnök véleményétől, leszögezi: „Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal”.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére