Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, pusztán LMP-s játszmázásról szól a szemétszállítás körüli káosz szítása

Sümeghi Lóránt

2018.10.30. 14:49

A politikai haszonszerzés érdekében történõ LMP-s játszmázás ellenére a kormány biztosítja a szemétszállítást, és fenntartja a rezsicsökkentést.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden tartott sajtótájékoztatóján ez ügyben kijelentette, hogy felháborító, hogy a Zöld Híd Nonprofit Kft. nem látja el szerződésben vállalt feladatát, nem szállítja el a szemetet több mint 100 településről és a megbízást sem adja át. Ugyanis a kft.-t irányító LMP-s Gémesi György gödöllői polgármester politikai játszmába kezdett, de a kormány nem enged a zsarolásnak.

Góra Zoltán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy

a katasztrófavédelem az ország egész területén felkészült a hulladékszállítás megszervezésére, illetve elvégzésére."

Emlékezetes, a Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd csütörtökön az InfoRádiónak azt mondta: péntektől beszüntetik a hulladékszállítást, mert nem kapták meg az eddig elvégzett munka fedezetét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-től.

Azt azonban elfelejtette Gyenes megemlíteni, hogy a legnagyobb akadály a helyzet megoldásában maga a kft. vezetősége, hiszen ebben a helyzetben a törvényi előírásoknak megfelelően vissza kellene adniuk a megbízási szerződésüket, ők azonban arról tájékoztatták az önkormányzatokat, hogy csak szüneteltetik a feladat elvégzését. Nem véletlen szólították már lemondásra is Gyeneséket ez ügyben.

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: nem engednek az üzleti érdekű zsarolásoknak, ezért nem engednek a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél. A szükséges konszolidációhoz a kormány forrást is fog biztosítani, illetve egy létrejövő bizottság egy héten belül jelentést tesz a helyzetről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére