Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki a szkinhed? Beperelte egymást a szoci és a jobbikos

888.hu

2018.04.17. 07:08

Sneider Tamásról, az Országgyûlés leendõ alelnökérõl a szocialista Ujhelyi István azt állította, hogy egy maffiaszerû szkinhed (bõrfejû) szervezet helyi vezetõje volt. Ujhelyi a kilencvenes években, Egerben mûködõ Nemzeti Ifjak Egyesületére utalt. A két politikus emiatt perelt, de Sneider veszített.

Sneider a „leghatározottabban visszautasította”, hogy egy maffiaszervezetnek lett volna a vezetője. A Jobbik alelnöke eltekintett volna az eljárástól, ha Ujhelyi – aki a kifogásolt nyilatkozatot még a magyar parlament tagjaként tette – bocsánatot kér tőle. Az EP-képviselő azonban erre nem volt hajlandó.

Tran Dániel védő, Ujhelyi jogi képviselője emlékeztetett rá, hogy az eljárás során Sneider (mozgalmi nevén: Roy) még azt is tagadta, hogy szkinhed vagy szkinhedvezető lett volna. Ezzel szemben az ügyvéd korabeli újságcikkekkel igazolta, hogy a sajtó a kilencvenes években így emlegette.

A perben szóba került egy hajdani bűneset is. Csoportosan bántalmaztak egy cigány férfit, emiatt Sneider felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Sneider Tamás verziója szerint ő csak egy pofont adott egy „maffiózónak”, utólag megbánta, és fiatalkori botlásnak minősítette tettét – írja a Népszava.

Ujhelyi védője hangsúlyozta, bár a társaságot nem közösség tagja elleni erőszak, hanem aljas indokból elkövetett bűncselekmény miatt marasztalták el, a bíróság indoklásában szerepel az is, hogy a férfit cigány származása miatt bántalmazták. A Sneider által kifogásolt „maffiaszerű” kifejezés pedig olyan gyakran használt szófordulat, ami belefér a politikai véleménynyilvánítás szabadságába.

Az „utolsó szó jogán” Ujhelyi István elmondta, hogy a per tárgyát képező nyilatkozatával nem rágalmazott, hanem arra hívta fel figyelmet: olyanok is igyekeznek letagadni korábbi tevékenységüket, akik komoly tisztséghez jutnak a parlamentben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére