Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kevesebben bíznak a baloldal sikerében

888.hu

2022.01.08. 19:00

Elsősorban az életkörülményeiket féltik azok a válaszadók, akik a Real-PR 93. friss felmérése szerint tartanak attól, hogy a baloldal győzzön a választásokon. A fővárosban és vidéken is nőtt a kétkedők aránya – írja a Magyar Nemzet.

A lakosság fele számít arra, hogy egy baloldali győzelem esetén romlanak majd az anyagi körülményei – tette közzé legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményét a Real-PR 93.

Már ez év szeptemberében is pesszimista volt a relatív többség, 37 százalék vélekedett úgy, hogy kormányváltás esetén romlana a saját anyagi helyzete, ez az arány mára 12 százalékponttal emelkedett, már minden második választópolgár van ilyen állásponton.

Ellenvéleményen, azaz az ellenzékkel kapcsolatban optimista várakozással 16 százaléknyian vannak, ezek száma nem mutat érdemi változást, 17 százalék volt három hónapja, azok aránya viszont 46 százalékról 35 százalékra csökkent, akik nem számítanak érdemi változásra anyagi helyzetükben, ha a baloldal venné át a kormányzást, illetve nem válaszoltak a kérdésre – olvasni a jelentésben.

A helyzet azonban mostanra tovább változott.

„Még pesszimistább képet látunk, ha csak a biztos szavazók válaszait tekintjük, ekkor már az abszolút többség nyilatkozott negatívan, 52 százalék véli úgy, hogy romlanának anyagi életkörülményei, ha a baloldal győzne, a kérdésben optimista biztos szavazók száma mindössze 17 százalék. Jól látszik tehát, hogy olyan a kampányüzenettel nem számíthat sikerre a baloldal, hogy »szavazz ránk, ha jobban akarsz élni«, a legtöbben ezt nem tartanák hitelesnek. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a választók jelentős részénél alapvető befolyásoló tényező a választási döntés meghozatalában, hogy az egyes politikai oldalaktól mire számíthatnak, várhatóan milyen hatással lennének életkörülményeikre, egzisztenciális helyzetükre. A kutatási eredmények szerint minél nagyobb az ilyen módon pártot választók aránya, annál kisebb a baloldal esélye” – áll a szövegben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére