Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétszázezer cég élt a veszélyhelyzet egyik legnagyobb adókönnyítésével

888, MTI

2020.06.07. 06:58

Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és -befizetés halasztási lehetőségével.

Míg tavaly a június 3-ai határidőig 317 ezer cég vallotta be a társasági adót, idén csak 117 ezer – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Emlékeztetett rá, hogy június 3-án éjfélig kellett volna a beszámolót benyújtani, a társasági adót bevallani és megfizetni, a kormány azonban a koronavírus-járvány miatt felülírta a határidőre vonatkozó szabályokat, és négy hónapos halasztást adott a cégeknek, szervezeteknek.

A kedvező szabály nemcsak az adminisztrációs kötelezettség határidejét tolta ki szeptember 30-ig, hanem az adófizetését is

– szögezte le az államtitkár.

A bevallásokban szereplő 52 milliárd forint összegű adóból június 3-ig mindössze 32 milliárdot fizettek be, így az érintettek mintegy 20 milliárd forinttal gazdálkodhatnak tovább – részletezte Izer Norbert.

Az adatok egyértelműen rávilágítanak, hogy az adóügyi intézkedésre nemcsak egészségvédelmi okokból volt szükség – szögezte le az államtitkár. A halasztással három cégből kettő élt, elsősorban a kis- és középvállalkozások, amelyeknek az új szabály az adminisztrációs könnyebbség mellett anyagi segítséget is jelent – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére