Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két nap alatt több millió egészségügyi felszerelés érkezett Kínából

888.hu

2020.05.06. 11:31

Két nap alatt 595 lélegeztetőgép, 4 millió 200 ezer maszk, valamint 2 millió 900 ezer kesztyű érkezett Magyarországra Kínából – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető elmondta, sorra érkeznek a hírek arról, hogy a nyugat-európai országok kormányai fellazítják a koronavírus-járvány terjedését lassító intézkedéseket. Ugyanakkor folyamatosan jelennek meg azok az aggodalmak is, amelyek szerint az emberi kontaktusok számának növekedése miatt a járvány terjedése gyorsulhat – tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint sok vita van ezekről a kérdésekről, és senki nem tudja pontosan, hogy mi fog történni. Egy dolog azonban biztos:

az emberi kontaktusok számának növekedése fel tudja gyorsítani a világjárvány terjedését, a felgyorsuló terjedés pedig növelni tudja a nyomást az egészségügyi ellátórendszereken.

A miniszter hangsúlyozta, ezért továbbra is az a feladatuk és kötelességük, hogy a magyar egészségügyi rendszert oly módon készítsék fel, hogy folyamatosan készenlétben álljanak a védekezés sikeréhez elengedhetetlen eszközök. Hozzátette, a kedden és szerdán Magyarországra érkezett több millió eszköz az egészségügyi ellátórendszerbe kerül.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére