Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két magyar képviselõ szavazott nemmel a terrorellenes intézkedésekre az EP-ben

Bertha László

2017.02.16. 21:38

Két magyar politikus is nemmel szavazott csütörtökön az Európai Unió terrorellenes intézkedéseire.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen. Az intézkedés értelmében már az előkészületeket is büntetnék, ezzel csökkentve az Irakból és Szíriából visszatérő terroristák által jelentett veszélyt.

Az intézkedést csütörtökön 498 támogató és 114 ellenszavazattal fogadta el a parlament, melynek köszönhetően olyan tevékenységeket is büntetni lehet, mint a külföldi terrorista csoporthoz történő kiutazás és visszatérés, a toborzás, a kiképzés vagy a kiképzésben történő részvétel, a terrorizmus népszerűsítése és pénzügyi támogatása.

Mivel több olvasónk is felháborodott azon, hogy 114 képviselő is nemet mondott a terrorellenes szabályokra, ezért megnéztük, vajon van-e közöttük magyar képviselő.

Az Európai Parlament honlapján található jegyzőkönyv szerint két magyar politikus mondott nemet a terrorellenes szigorításokra:

  • Jávor Benedek és Meszerics Tamás

Mindkét képviselő a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoportjának a tagja. Előbbi a Párbeszéd, míg utóbbi az LMP politikusa.

A terrorcselekmények megelőzése és a külföldi harcosok megállítása érdekében az uniós parlament képviselői fokozott határellenőrzést javasoltak, melyről szintén csütörtökön szavazott az Európai Parlament.

Ezt az új jogszabályt 469 támogató és 120 ellenszavazattal fogadta el a parlament. A fokozott határellenőrzéseket Jávor és Meszerics mellett már a DK-s Niedermüller Péter is leszavazta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére