Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfõ

Bertha László

2018.11.16. 12:50

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltûnõen udvarolt az akkori macedón kormányfõnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bûnözõként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Miután a volt macedón miniszterelnök a közösségi oldalán bejelentette, hogy menedékjogot kért Magyarországon, Gyurcsány Ferenc – a teljes ellenzékkel karöltve – vagdalkozásba, konteók és álhírek terjesztésébe kezdett. Gyurcsány annak ellenére, hogy miniszterelnöksége idején többször is találkozott Nikola Gruevszkivel, most úgy tesz, mintha nem is ismerné a politikust.

A Ripost ennek kapcsán felidézte, hogy a bukott magyar kormányfő „valósággal körbeudvarolta” hivatali ideje alatt macedón kollégáját, amely mögött saját üzleti érdekei húzódtak.

Még 2014-ben látott napvilágot a hír, miszerint Gyurcsány Ferenc üzleti birodalmának nem csekély része a balkáni országokban van elrejtve. Ekkor derült ki többek között az is, hogy Gyurcsány egyik közeli üzlettársa, bizonyos Cvetan Vaszilev bérgyilkosokat fogadott egy balkáni médiamágnás meggyilkolására.

Ennek kapcsán fedte fel előbb a bolgár, majd a magyar sajtó, hogy Gyurcsánynak közös cége van a bérgyilkosokat fogadó, hírhedt maffiózó üzletemberrel”

írja a lap, amely megjegyzi, hogy a kapcsolatok kialakításában a bolgár származású, kommunista apósa is segítette Gyurcsányt.

A botrány kirobbanásakor Gyurcsány Ferenc homályos magyarázkodásba kezdett cégtársa és balkáni érdekeltségei kapcsán, ami ugyancsak sokatmondó:

Azt a szívességet nem tudjuk megtenni politikai ellenfeleinknek, hogy a Balkánon: Macedóniában, Albániában, Bulgáriában ne legyen üzleti aktivitásunk. Ott meg együttműködünk az ottani nagy bankokkal, nagy cégekkel. Ez a legtermészetesebb.”

Hogy Gyurcsány most miért támadja mégis ennyire vehemensen Nikola Gruevszkit – a volt macedón miniszterelnököt, akit a Facebook-bejegyzésében bűnözőként aposztrofál –, arra az egyetlen magyarázat az lehet, hogy a menedékjogot kérő politikus számos kényes ügyet tudhat Gyurcsányék üzleti tevékenységéről a Balkánon.

A magyar kormány nem segített Nikola Gruevskinek kijutni Macedóniából

2018. november 16. 12:12 Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevskit Macedóniából való kijutásában. A sajtóban megjelent feltételezésekkel és álhírekkel ellentétben Magyarország kormánya és a magyar hatóságok semmilyen formában nem segítették Nikola Gruevski Macedóniából való kijutását. Nikola Gruevski egy magyar külképviseleten jelezte szándékát, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére