Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kemény törvények jöhetnek tavasszal

Horváth József György

2016.12.16. 07:08

Negyvennyolc javaslatot tartalmaz a kormány tavaszi törvényalkotási programja: az elõterjesztések között szerepel egy új, az adózás rendjérõl szóló jogszabály, egy új büntetõeljárási kódex, illetve a Magyar Pszichológus Kamara létrehozását kezdeményezõ javaslat. Ezekbõl szemezgettünk.

Új adózási törvény: a dokumentum szerint az új adózási törvény célja az ügyfélbarát adóigazgatási rendszer létrehozása. Elfogadását májusra tervezik – írják az Országgyűlés honlapján.

Magánjogi kódex, ügyvédi tevékenység, magánnyomozás: a nagyobb terjedelmű törvényjavaslatok között új nemzetközi magánjogi kódex, az ügyvédi tevékenységről új jogszabály, valamint a magánnyomozásról szóló törvény elfogadását kezdeményezi a kabinet.

2017 májusában tervezik benyújtani a 2018-as költségvetést és az azt megalapozó törvényjavaslatokat, amelyeket várhatóan júniusban fogad el a Országgyűlés.

Törvény a bemutatási célú halászatról: a programban szerepel az erdészeti informatikai szakmai adatbázist megteremtő erdőtörvény-módosítás. A halgazdálkodási törvény módosításával kötelező lehet a haltermelési létesítmények nyilvántartása, illetve lehetővé válik az őshonos halfajok halászata a bemutatási célú halászati engedély bevezetésével.

Módosul a filmtörvény: az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében módosulhat a filmtörvény. Forgalmazói kötelezettség lesz a filmalkotások magyar felirattal ellátása a hallássérülteknek, míg audionarráció készítése a vakoknak és gyengénlátóknak.

Mi lesz az egri pincerendszer sorsa? Az Egri Főegyházmegye tulajdonába kerülhet a helyi érseki palota alatt található, közterületről nyíló pincerendszer az egyes állami tulajdonú ingatlanok egyházi tulajdonba adásáról szóló törvény változtatásával.

Erősödnek a családok:

Napirendre kerülhet a gyermekvédelmi törvény, valamint a családtámogatási törvény módosítása is. Az utóbbiban a gyermekvállalás ösztönzése céljából módosíthatják a családok pénzbeli támogatásával kapcsolatos szabályokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére