Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kedden szavaz a parlament a Sargentini-jelentésrõl

Csordás Bettina

2018.10.14. 08:42

A parlament hivatalos honlapjáról kiderül, hogy kedden szavaznak majd Magyarország szuverenitásának megvédésérõl és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló határozati javaslatról.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Soros-féle Sargentini-jelentés elutasításáról szóló kormánypárti határozati javaslatról október közepén hozhatnak döntést, végül a parlament jövőhét keddre tűzte ki ennek időpontját.

A Sargentini-jelentést és a nemzeti szuverenitás részét képező határvédelem uniós felügyelet alá helyezését elutasító, Kocsis Máté, Gulyás Gergely, Böröcz László, Nacsa Lőrinc, Halász János képviselők által beterjesztett dokumentumot a szavazás előtt az európai ügyek bizottsága, az igazságügyi bizottság, a honvédelmi és rendészeti bizottság, a nemzetbiztonsági bizottság és a gazdasági bizottság is megtárgyalta – írja a Magyar Idők.

A vitákat követően a bizottsági tagok többsége támogatásáról biztosította a javaslatot.

A dokumentum parlamenti vitájában a kormány támogatta, hogy az Országgyűlés erős üzenetet küldjön a Sargentini-jelentés elfogadóinak. Az ellenzék szerint az EP képviselőinek többsége nem Magyarországot, hanem a kormányt és a jogállamiság hazai állapotát ítélte el, bírálta.

Orbán Viktor azonban számos EP-képviselő támogatását élvezi. 197 EP-képviselő szavazott a Sargentini-jelentés ellen Brüsszelben. Azóta számos ország állt a magyar miniszterelnök, a kormánypárt és ezzel együtt Magyarország mellé a zöldpárti politikus, Judith Sargentini rágalmazásainak elutasítása kapcsán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére