Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kedd éjféltől érkezhetnek repülőjáratok az Egyesült Királyságból

888

2021.01.05. 13:45

A kormány döntése értelmében kedd éjféltől Magyarország nemzetközi légikikötői ismételten fogadhatnak az Egyesült Királyság területéről induló, személyforgalmi menetrend szerinti, illetve nem menetrendszerű polgári légi járműveket – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Egyesült Királyság területéről induló polgári légi járművek leszállási tilalmának – amit kormányrendelet rögzített – fenntartása már nem indokolt.

Az unió összes tagállama közül utoljára oldottuk fel a légtérzárat.

A beutazási korlátozásokról szóló kormányrendelet továbbra is hatályban van, a Magyarország területére személyforgalomban érkező magyar állampolgár a jogszabály által előírt karaténkötelezettség alapján továbbra is hatósági házi karanténba kerül – emelte ki.

Kiss Róbert elmondta: a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet szerinti korlátozó intézkedések – a maszkviselési kötelezettség, az üzletekre és a rendezvények megtartására vonatkozó korlátozások, a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok – továbbra is hatályban vannak. Módosításukról, illetve feloldásukról a kormány hamarosan döntést hoz – közölte.

Hétfőn a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 199 emberrel szemben intézkedtek, közülük 175-tel szemben azért, mert a tízezer lakosnál nagyobb településeken megszegték a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 47-et figyelmeztettek, 63-an helyszíni bírságot kaptak, 65 embert pedig feljelentettek a rendőrök.
Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein szabálytalan maszkviselés miatt hétfőn hét esetben intézkedtek. Üzletekben és bevásárlóközpontok területén 17 emberrel szemben jártak el a rendőrök, mert nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot.

A védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta 17 724 intézkedés történt a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.

Az üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 685 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 189 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztását állapították meg, 496 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására és az üzletben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.
Kiss Róbert tájékoztatása szerint hétfőn 364 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok megsértése miatt. A kijárási korlátozás november 4-én lépett hatályba, amelyet november 11-én kijárási tilalom váltott fel; november 4-étől a rendőröknek 21 484 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük.
Hétfőn a Magyarország területén való átutazás szabályainak megsértése miatt 44-szer intézkedtek a rendőrök. A beutazási korlátozásról szóló kormányrendelet szeptember 1-jei hatálybalépése óta 9159 személlyel szemben jártak el a szabályok figyelmen kívül hagyása miatt.

Kiss Róbert elmondta, hogy hétfőn 3165 hatósági házi karantént rendeltek el. Jelenleg 20 272-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 2276-an regisztráltak az online ellenőrzéshez kifejlesztett mobilalkalmazásra. A rendőrök hétfőn 9365 helyszíni ellenőrzést tartottak a hatósági házi karanténban lévőknél.

Már valamennyi egészségügyi dolgozó számára elérhető a védőoltás; abból a városi kórházakba is szállítanak, nemcsak az oltópontokra – közölte az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília emlékeztetett: eddig a sürgősségi, intenzív ellátásban, illetve közvetlenül a koronavírusos betegek ellátásában részt vevőket oltották, ez a kör most bővül mások mellett a járóbeteg- és az egyéb fekvőbeteg-szakellátást végzőkkel, a fogorvosokkal, háziorvosokkal, védőnőkkel, iskolaorvosokkal és gyógyszerészekkel.

Hozzátette: az oltóanyagból – amelyből kedden újabb 39 ezer adag érkezett – nemcsak az oltópontokra, hanem a városi kórházakba is szállítanak, hogy az ott dolgozókat helyben be lehessen oltani.

Jelenleg Magyarországon 78 ezer 875 ember oltására elegendő vakcina van, 15 ezernél több egészségügyi dolgozót már beoltottak, és készülnek a bentlakásos szociális intézményekben élők és az ott dolgozók oltására is – mondta az országos tiszti főorvos.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére