Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katolikus ifjúsági tábor létesül Székelyföldön a magyar kormány támogatásával

888.hu

2021.07.02. 22:00

Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára úgy fogalmazott, Nyugat-Európában a vallásszabadságot már úgy értelmezik, hogy „le kell mondani minden olyan értékről, ami a teremtett világ lényege”, ezért a fiataloknak ki kell állniuk hitük mellett.
- mondta a magyar közmédiának Soltész Miklós.
A közösségi termet, kápolnát és 50 személynek szálláshelyet biztosító főépületet tavasszal kezdték építeni. A járvány miatt elmaradt ünnepélyes alapkőletétel helyett most túrázó diákok részvételével mutatták be a létesítményt. A pénteki ünnepségre csíkszeredai és székelyudvarhelyi fiatalok érkeztek, akik útjuk egy részét – Kalibás-kőtől, illetve Lövétéről – gyalog tették meg.
A táborban a főegyházmegye ifjúsági szervezete fogja rendezvényeit, képzéseit, táborait tartani, valamint a főegyházmegye rétegpasztorációs csoportjai, plébániai és lelkiségi közösségei is Szelterszfürdő természetközeli környezetébe vonulhatnak majd vissza feltöltődésre.
A magyar kormány első ütemben 150 millió forinttal támogatta az építkezést, a katolikus ifjúsági tábor befejezésére pedig további 305 millió forintot irányzott elő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére