Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kásler: Erősítjük az együttműködést az egészségügy fejlesztésében

MTI - 888.hu

2020.11.28. 18:19

Magyarország és Oroszország tovább erősíti az együttműködést az egészségügy fejlesztésében, és a magyar szakemberek akár már a jövő héten lehetőséget kapnak a koronavírus ellen létrehozott Szputnyik-V vakcina vizsgálatára a WHO hitelesítésével rendelkező orosz laboratóriumokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

 

A tárca közleményében tudatta, Kásler Miklós hivatalában fogadta Mihail Muraskót, Oroszország egészségügyi miniszterét. A megbeszélés során szóba került az orosz koronavírus elleni vakcina tesztelése, valamint a Közép- és Kelet-európai Onkológia Akadémia fontossága is.
A találkozó alkalmából Kásler Miklós megköszönte az orosz politikusnak, hogy elsőként Magyarországra szállítottak a koronavírus ellen létrehozott Szputnyik-V vakcinából, amelynek vizsgálata már zajlik.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy

csak garantáltan hatásos és biztonságos ellenszert fognak forgalomba hozni Magyarországon

– írták.

Az Emmi tájékoztatása szerint Mihail Murasko felajánlotta, hogy a rendelkezésre álló vakcina vizsgálatára magyar szakemberek is lehetőséget kapnak a WHO hitelesítésével rendelkező orosz laboratóriumokban. Hozzátette, hogy erre már a jövő héten sor kerülhet.

A közlemény szerint Kásler Miklós beszélt a Közép- és Kelet- európai Onkológia Akadémia feladatáról és fontosságáról is. A tárcavezető elmondta, hogy

az orosz egészségügyi szakemberek bevonásával rendkívül illusztris társaságot tudhat magáénak az akadémia.

A felek felvetették, hogy az információs technológia egészségügyi alkalmazásában, például a telemedicina megoldások területén is erősítenék együttműködésüket a jövőben.

Az orosz egészségügyi miniszter elmondta, hogy 2021 első negyedévében megnyitják a moszkvai Blohin Onkológiai Intézet új, kizárólag gyermekonkológia számára létrehozott épületét. Az átadásra Kásler Miklóst személyesen is meginvitálta az Emmi tájékoztatása szerint.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére