Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kásler: A mozgás maga az élet

888.hu

2021.05.06. 10:00

A magyar sport, ezen belül pedig az élsport egyszerre testesíti meg a dicsőséges küzdelmet, a rendíthetetlen helytállást és a büszkeségre okot adó történelmi örökséget is – írta közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere csütörtökön a magyar sport napja alkalmából.

 

Kásler Miklós bejegyzésében úgy fogalmazott: a mozgás maga az élet, egyben egészségünk alappillére.

Egykoron, az olimpiák időszakában, a háborúkat felfüggesztették, de a nemes vetélkedés megmaradt. Ezáltal a sport és a mozgás évezredek alatt a testi-lelki egészségünk megóvásának és a tisztességes megmérettetés lehetőségének zálogává válhatott”

– írta a miniszter.

Kiemelte, hogy a magyar sport, ezen belül pedig az élsport, egyszerre testesíti meg a dicsőséges küzdelmet, a rendíthetetlen helytállást és a büszkeségre okot adó történelmi örökséget.

Rendkívül nagyra becsülöm sportolóink és edzőink tevékenységét, akik fenntartják és tovább gyarapítják a hazai sporttradíciókat”

– írta Kásler Miklós.

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC) – Magyarország legrégebbi egyesülete –, ennek emlékére a kormány határozata alapján 2000 óta ez a nap a magyar sport napja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére