Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonynak „hála” a zuglóiak még mindig nem parkolhatnak ingyen

Forisek Ádám

2019.06.28. 14:48

Már két hete ingyen parkolhatnának a zuglóiak, ha Karácsony Gergely polgármester végrehajtotta volna a képviselő-testület határozatát – mondta Rozgonyi Zoltán, a Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje.

Rozgonyi Zoltán a Karc FM pénteki műsorában beszélt a zuglói helyzetről. Mint mondta, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje folyamatosan kárt okoz a kerületben élőknek, a parkolási ügy pedig alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka.

Rozgonyi Zoltán, Zugló jelenlegi alpolgármestere emlékeztetett rá: a kerületi Fidesz kezdeményezésére a képviselő-testület májusban döntött arról, hogy június 13-tól a kerületben élőknek ingyenes lesz a parkolás Zugló teljes területén. Ugyanezen az ülésen „a botrányos parkolási szerződések” felmondásáról is döntés született.

Karácsony Gergely azonban nem készítette elő az ehhez szükséges további döntéseket, nem hajtotta végre az előző határozatokat és nem hívott össze a témában testületi ülést, ezzel pedig folyamatosan kárt okoz Zuglónak.

Az ott élők már két hete ingyen parkolhatnának mindenhol, az iskoláknál, szakrendelőknél, ügyintézéskor, ehhez képest még mindig dobálják az aprót egy feneketlen kútba

– fogalmazott Rozgonyi Zoltán, akinek számításai szerint csak ebben a két hétben 84 millió forint „folyt el” így. Összességében nagyjából milliárdos veszteséget okozott a fizetős parkolás a kerületnek.

Az alpolgármester szerint az emberek kifizetik a parkolási díjakat ahelyett, hogy abból a forrásból fejlesztések valósulnának meg. Ez Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka – szögezte le.

A Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje jelezte azt is, hogy zuglói Fidesz „kézbe veszi az ügyet” és maga készíti elő a szükséges képviselő-testületi anyagokat – összegzi a Magyar Hírlap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére