Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyék is látják, hogy nagyon ciki a sok dugó. Megyorsítják a Blaha Lujza tér felújítását

888

2021.08.07. 12:30

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan a jövő év őszére készül el.

Gyorsítják a fővárosi Blaha Lujza tér felújítását, így a tervezettnél korábban véget érhet a forgalmi korlátozás a Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződésében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményükben azt írták: kétszeres sebességgel folytatódik a Blaha Lujza tér felújítása augusztus 9. és 19. között, a nyári szabadságok miatt a jelenlegi, kisebb forgalmú időszakban a felgyorsított munkálatokkal a beruházás időtartama összességében lerövidülhet.

A munkálatok felgyorsítását támogatja a Magyar Autóklub is, hiszen így rövidíthető a nagyobb forgalmi terhelésnek kitett, őszi beruházási szakasz – írták.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Emlékeztettek:

a Blaha Lujza téren és a környező utcákban augusztus 9-től, hétfőtől megváltozik a forgalmi rend. A Rákóczi úton mindkét irányban lezárják a belső sávokat. A Nagykörúton viszont újra könnyebb lesz a jobbra kanyarodás a Rákóczi út irányába.

A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja a parkolók területét, illetve a gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is tovább folytatják a felújítási munkákat.

A tér felújítása várhatóan a jövő év őszére készül el, a felújítással kapcsolatos információk a BKK Blaha Lujza térrel foglalkozó oldalán követhetők.

Korábban a VG írta meg, hogy a felújítás költsége nincs kőbe vésve. Az eredeti terveket részben a költségek racionalizálása miatt szabták át, ez viszont nem teljesült maradéktalanul. A BKK az STR Mély- és Magasépítő Kft.-vel állapodott meg, a vállalkozási szerződés június 7-i bejelentésekor azt közölték, hogy a felújítás bruttó 3,468 milliárd forintba kerül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére