Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony, Tóth és Steinmetz is ingatlanokban nyomul

888.hu

2021.02.02. 14:30

Karácsony Gergely főpolgármester, Tóth Bertalan, az MSZP elnök és Steinmetz Ádám, jobbikos országgyűlési képviselő is az ingatlanokra esküszik.

Közzétették a politikusok vagyonnyilatkozatát a 2020-as évre vonatkozóan, amelyekből kiderül, hogy a baloldal prominens alakjai szépen gyarapodtak ingatlanokkal.

Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi önkormányzat honlapján közzétett vagyonnyilatkozata szerint vett egy hétvégi házat Siófok-Sóstón.

A 37 négyzetméteres háznak, illetve a hozzá tartozó 189 négyzetméteres teleknek a főpolgármester csak felerészben a tulajdonosa. Karácsony minden bizonnyal hitelből vehette a nyaralót, ugyanis 30 millió forintra nőtt a banki tartozása, ami eddig a 2019-es vagyonnyilatkozata szerint csak 19 millió volt. A főpolgármester ezen felül egy magánszemélynek is tartozik a főpolgármester, mintegy 3,7 millió forinttal.

Karácsony továbbá egy XIV. kerületi, 444 négyzetméteres telken álló, 115 négyzetméteres ház felének is a tulajdonosa. A vagyonnyilatkozatból kiderül az is, hogy a főpolgármester közel másfél millió forintot tehet zsebre havonta.

MTI/Koszticsák Szilárd

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sem panaszkodhat. A vagyonnyilatkozata szerint egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben, de emellett még egy erdőt és hétvégi házat is feltüntetett a dokumentumban. Az is kiderült a nyilatkozatából, hogy 2020-ban felerészben vett egy 154 négyzetméteres pécsi családi házat.

A szocialisták elnöke továbbá bérelt még magának egy Volkswagen Sharant. Tóth Bertalannak 2020-ban volt egy 7,7 milliós követelése egy pénzintézettel szemben, ez 2019-ben még csak egy 7 millió forint volt. A vagyonnyilatkozatból kiderül az is, hogy Tóth Bertalan él a kormány családokat segítő intézkedésével is, ugyanis felvette a csokot, vagyis a 10 millió forintot.

Fotó: MTI

Steinmetz Ádám, jobbikos képviselő kisebb ingatlanmágnásnak mondhatja magát, ugyanis 69 ingatlana van.

Steinmetz továbbá jócskán bír megtakarításokkal is, hiszen a vagyonnyilatkozata szerint összesen 127 054 505 forintnyi megtakarítással rendelkezett. A jobbikos politikusnak van némi tartozása is: pénzintézettel szemben több mint 19,5 millió, magánszemélyekkel szemben 16,2 millió. Steinmetz továbbá a Magyar Államkincstártól közel 40 millió forintos támogatást kapott a földjei után.

MTI/Balogh Zoltán

 

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s képviselője minden bizonnyal a legmódosabb szocialista a frakcióban. Még 2018-ban felerészben vásárolt egy 84 négyzetméteres budapesti társasházat, és örökölt felerészben egy zalaegerszegi 584 négyzetméteres területet, rajta egy lakóházzal. Tulajdonában van felerészben egy 112 négyzetméteres társasház Budapesten és egy másik 51 négyzetméteres társasház Budapesten. Bük és Sopron településen is tulajdonosa egy-egy ingatlannak.

A vagyonnyilatkozata szerint tavaly több mint 258 millió forintja volt különféle befektetésekben. Ezen befektetések között található egy több mint 22 millió forintnyi számlakövetelés is.

MTI/Kovács Attila

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére