Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Karácsony Gergely még Gyurcsánynál is elvetemültebb”

888.hu

2021.12.17. 16:50

„Mindenki teszi a dolgát, a rendőrség nyomoz, Karácsony Gergely pedig hazudik” – mondta G. Fodor Gábor, a Mediaworks Hírcentrum, Narratíva című podcast műsorában, a Városháza-botrány kapcsán.

Gyurcsány Ferencen kívül talán csak Karácsony Gergely az a politikai karakter a hazai politikai palettán, aki ennyit hazudik és a sajátjait is elárulja – jelentette ki G. Fodor Gábor, Heiter Dávid Tamással beszélgetve, a Mediworks Hírcentrumának Narratíva című podcast műsorában.

Sőt, a XXI. század stratégiai igazgatója szerint a főpolgármester még Gyurcsánynál is „elvetemültebb”, mert bár a szivárványkoalíció vezére jobboldalról nézve a gonosz tartományában helyezkedik el, mégiscsak vannak politikai kvalitásai.

– Karácsony Gergely ezzel szemben megpróbálja jófiúnak kiadni magát és a fővárosi liberális körökben a mai napig tartja magát az az imázs, miszerint ő egy szerethető politikai vezető. Azonban ha megnézzük az elmúlt két éves teljesítményét a főváros élén, akkor arra már senki nem tud mondani semmit

– fejtette ki G. Fodor Gábor. Hozzátette: Karácsony Gergely a megúszásra játszik, és semmiért nem vállalja a felelősséget. A Városháza eladása körüli botrány – folytatta – világosan rámutat arra, hogy ebben az ügyben a hatalom megtartásának kíméletlen akarásával állunk szemben, azért duzzadt fel az ügy mert már rögtön az elején hazudtak. A 888.hu főszerkesztője arra is kitért, hogy az egyetlen helyes magatartás az lett volna, ha a főpolgármester rögtön a legelején kiáll és elmondja az igazat, azonban ennek a botránynak most már muszáj, hogy legyen politikai következménye.

Márki-Zay Péter megnyilvánulásait G. Fodor Gábor úgy értékelte, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt úgy viselkedik mint egy elszabadult hajóágyú. – Minden nap mond valamit, aztán képes a saját kijelentéseit is cáfolni, legyen szó akár a migrációról, minimálbérről, vagy a rezsicsökkentésről – mutatott rá a politológus, aki szerint Márki-Zayt nem érdekli, hogy az embereknek mi az igénye, s a gőg és az önhittség jellemzi, éppen ezért egyfajta felvilágosult despotaként lehet jellemezni. – Tisztán látszik, hogy az elmúlt két hónapban az ellenzék nem csinált semmit, Márki-Zay mögött pedig nincsen politikai támogatottság – vélte a XXI. század stratégiai igazgatója.

A podcastban szó esett G.Fodor Gábor legújabb, „Politikai virológia” címet viseli zsebkönyvéről is. A kötetben a szerző tágabb kitekintést nyújt arra, hogy az egyes országok hogyan kezelték a pandémiát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére