Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely korábban kampányeszközként használt egy autista kisfiút, ma már kilakoltatná

Bokor Gábor

2019.08.30. 12:00

Változnak az idők.

Az Origo ír arról, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt kilakoltatna egy ötéves autista kisfiút, akivel nem is olyan régen még saját népszerűsítése érdekében közösen fotózkodott. A lapnak a beteg gyerek anyja adott interjút. Váradi Józsefné, Marika felháborodottan mesélte, hogy a zuglói önkormányzat jóvoltából másfél évig lakhattak egy szükséglakásban, de amikor másodszorra is meg szerette volna hosszabbítani az ott-tartózkodásukat, Karácsony Gergely csak hitegette, Szabó Rebeka alpolgármester pedig lekezelően bánt vele, mondván, keressen albérletet.

Pár napja egy Facebook-posztból derült ki, hogy a zuglói kerületvezető mennyire elbánt azzal a kisfiúval, akit korábban még kampányfogásként használt. Karácsony Gergely kilakoltatná az ötéves autista kisfiú családját.

Felháborító! Na és ahhoz mit szóltok, hogy Zugló polgármestere, Budapest főpolgármester jelöltje, Karácsony Gergely ígérete ellenére, miszerint Zuglóban egy gyermek sem kerülhet utcára... Mégis megteszi... Méghozzá azzal az ötéves roma származású autista kisfiúval és a szüleivel, akivel együtt fotózkodott egy kampány során! Döbbenet, nem igaz?!

– írták a posztban.

A nő elmondta, hogy jelenleg élettársi kapcsolatban él, a gyerekének az apja agyvérzést kapott. A nőnek az epilepsziától kezdve pánikrohamokig sok problémája van, ezért leszázalékolták.

Jelenleg rokkantnyugdíjas vagyok, a gyermekem autista, dührohamai vannak. Ezért kaptunk egy kis szükséglakást a zuglói önkormányzattól

– mesélte Marika, majd azzal folytatta, hogy első körben egy évre kapták meg a padlástérből kialakított, télen mindössze 12-15 fok hőmérsékletű lakást.

Csakhogy 2018 októberében lejárt az egyéves időszak, így a hosszabbítás reményében és beteg gyermeke érdekében bement az önkormányzatba, ahol féléves haladékot kapott. Elmondása szerint Karácsony Gergely személyesen fogadta, és nyugtatgatta a továbbiakra nézve.

Gergő azt mondta, hogy semmi gond, mire letelik a félév, lehet, hogy várni kell egy picit, de biztos, hogy lesz lakás, nyugodjak meg

– fogalmazott a beteg gyermek édesanyja, majd azzal folytatta, hogy idén áprilisban jött az újabb határidő, ezért újabb kört futott a városházán.

Azt mondta, hogy ekkor már nem Karácsony Gergely fogadta, hanem Szabó Rebeka alpolgármester, aki csak nevetve annyit közölt vele, hogy keressen albérletet. A pórul járt nő elmondta, az ápolási támogatást nem azért kapja, hogy albérletbe menjen, hanem ebből kell finanszíroznia beteg gyermekének a lovagló és úszásóráit, valamint azt, hogy beszédterápiára járhasson.

Le van tapadva a szája a kisfiamnak, kétéves korában elhagyta a beszédet. Maradunk ebben a lakásban. Most menjek utcára a beteg gyermekemmel?!

– tette fel a kérdést a nő, aki szerint a zuglói alpolgármester azt mondta nekik, hogy őszig nem fogják piszkálni őket, de utána perre viszik az ügyet.

Most már tudom, miért nem piszkálnak minket: jönnek a választások, ősztől pedig kőkeményen be fognak minket perelni

– fogalmazott az autista gyerekét nevelő asszony, majd úgy folytatta, hogy a család bevételeiből nem tudnak egy albérletet kifizetni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére